Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2022.05.02 (Hétfő), 08:00

A női labdarúgó NB I. 18. fordulójában a Haladás-Viktória a fiatal Kiss-Lantos Hanna hajrábeli találatával fontos győzelmet aratott a Diósgyőr ellen.

Haladás-Viktória FC–Diósgyőri VTK 1-0 (0-0). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalmár.
Haladás-Viktória: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Novák – Németh M. (Kovács V., 91.), Sweatman, Urbán, Varró (Kiss-Lantos, 76.) – Szil (Feketevízi, 59.), Nagy V. Edző: Székely Tibor.
Diósgyőri VTK: Schildkraut – Somogyi, Sandu (Sára, 76.), Geréd, Boros – Jáhn, Vígh, Sain, Balázs (Voila, 86.) – Bradics, Barker. Edző: Bém Gábor. 
A szombathelyieknél a kupadöntőn combsérülést szenvedett Ana-Maria Vladulescu nem állhatott Székely Tibor vezetőedző rendelkezésére. 


A vasiak egy hét alatt harmadik bajnokijukat vívták, utaztak ezer kilométert – lehetett érezni rajtuk a fáradtságot. Ennek ellenére az első félidőben stabilan védekeztek, jól zárták le a területeket, becsülettel küzdöttek, ha kellett, egymást segítették ki. A jóval pihentebb vendégek nem tudtak számottevő helyzeteket kialakítani, a beíveléseket pedig Bíró magabiztosan hatástalanította. Az első félidőben összességében kiegyenlített játék folyt a pályán. Szünet után is szervezetten futballoztak a vasiak, de ekkor már a diósgyőriek öbbet birtokolták a labdát. A 70. perc környékén nagyobb fölénybe kerültek, de gólhelyzetig ekkor sem jutottak el. A hajrában jött a csattanó. Feketevízi remek labdájával a 17 esztendős Kiss-Lantos ugrott ki a bal szélen, majd védője mellett 14 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0).
A Haladás-Viktória FC ellen ugyan a kevés helyzetet hozó mérkőzésen a Diósgyőr némi mezőnyfölényben futballozott, de a zöld-fehérek nagyot küzdöttek, szívvel-lélekkel játszottak – megérdemelten nyertek. Sikerével a vasi csapat nagy lépést tett a szezon végi bronzcsata felé.
Székely Tibor: – Gratulálok a lányoknak, egy hét alatt ez volta harmadik meccsünk, de valamennyi mérkőzésbe hatalmas munkát fektettek. Örülök, hogy ezzel a szép győzelemmel felkerült az i-re a pont a héten. A DVTK ellen fegyelmezettek voltak a lányok, betartották amit kértem tőlük. Az volt az elképzelésünk, hogy átadjuk a területet ellenfelünknek, türelmesek leszünk, megvárjuk a lehetőséget – biztos voltam, eljön az a pillanat. Örülök, hogy most élni is tudtunk ezzel a lehetőséggel – nagyon boldog és büszke vagyok.
 

Helyszínek, szervezők