Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.03.12 (Csütörtök), 08:00

 

 Falco - Jászberény 77-67 (12-25, 26-17, 21-14, 18-11)

A mieink a Váradi - Curry, Benke, Washington, Reddic kezdőtössel álltak oda a feldobáshoz. Pantelic ütötte el a labdát, de Hooker szerezte az első kosarat, 2-0. A 4. percben kétszer is betalált, 6-4. Brandon sziporkázott az első percekben, majd Baker pontjai után a vezetést is átvették ideiglenesen, 6-8. Ezután Benke büntetőkből egyenlített, majd Filipovity és Curry révén újra itt volt az előny, 12-8. Fordulatos meccs, hiszen ezt követően egymás után 10 pontot szerzett a JKSE, 12-18-nál jött is az iOkorn-féle dőkérés. Hiába, teljesen leblokkoltunk, az ellenfélnél pedig Brandon már 11 pontnál járt, Az első játékrészt 12-27-re vesztettük el. 

A 2. negyed elején is minden ugyanott folytatódott, ahol az első 10 perc végén abbamradt, nem jöttek be a dobásaink, aztán a 3. percben előbb Váradi, majd Benke pontjaival zárkóztunk, 16-30. Jött is a vendégek időkérése. A negyed derekán jókor jött Filipovity triplája, aztán Márkó újabb pontjai után Brandor dobott ziccert, 26-32. Nálunk a Filipovity-Benke, nálunk a Brandon-Baker páros viszi a hátán a csapatot, 28-37-nél jött az újabb Okorn-időkérés. Baker tarthatatlan, majd Reddic szépített, 30-39. Amerikai centerünk újabb pontjai után, 34-42-nél a vendégek mestere szakította meg a játékot. A hajrában Filipovity zsákolt, 38-42 az állás a szünetben. 

Szünet. 

A 3. negyed Reddic pontjaival indult, majd Curry duplájával értük utol őket, 42-42. Filipovity ziccere után pedig már a vezetést is átvettük, 44-42. Ezután, már a negyed derekán mindkét együttes megtorpant, percekig nem esett kosár egyiik oldalon sem, aztán Filipovity dobott be egy büntetőt, Benke pedig egy triplát 52-46. Brandon miatt továbbra sem dőlt el semmi, 1 perccel a játékrészvége előtt 54-53-ra zárkóztak a vendégek. Az utolsó perc a miénk volt, de Nelson triplája még célba ért, 59-56. 

A 4, negyed elején csapatkapitányunk, Váradi Benedek gyorsan szerzett 5 pontot, aztán Peringer zsákolt, 64-60. Lake biztos ziccere után egymás hibáiból éltek a csapatok, majd a negyed derekán Washington zsákolt, 68-60. Brandon duplájára Váradi triplával felelt, 71-62 és már ,,csak" 4 perc volt vissza.  Reddic duplája után megnyugodtunk, 2 perccel a dudaszó előtt 9 ponttal vezettünk. Erre még Curry is rátett egy duplát, jött is az utolsó time-out.  A végén már csa k a különbség volt kérdéses, 77-67. 

Így értékeltek a vezetőedzők. 

Gasper Okorn: – Nehéz időszakban vagyunk. Keressük az okot erre, és meg fogjuk találni. Nem adjuk fel, továbbra is egy csapat vagyunk, ki kell jutnunk a gödörből. A győzelem a fontos, főleg amikor 18 pontról fordítasz. Problémáink vannak. Vissza kell találnunk arra az útra, amin voltunk. Mindent megteszünk azért, hogy ezt minél gyorsabban megtegyük.

Miljan Csurovics: – Mindkét csapatnak nehéz szurkolók nélkül játszani. Vereség után nehéz elégedettnek lenni, főleg akkor, amikor olyan helyzetben van valaki, mint mi. 35 percig jól játszottunk a bajnokság legjobb csapatának parkettjén. A Szombathelynek nehéz motiváltnak lennie egy ilyen mérkőzésen, de ezeket a dolgokat ki kell használnunk. Jó érzéssel utazunk haza. 

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők