Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.08.16 (Hétfő), 08:00

Csapatunk a Magyar Kupa-címvédő Veszprém Futsal együtteséhez látogatott a Férfi Futsal NB I. első fordulójában. Hatalmas küzdelemben, gólgazdag mérkőzésen szenvedtünk 6-5-ös vereséget.

Veszprém Futsal – Haladás VSE 6-5 (2-1)

Gólszerzők:

Veszprém Futsal: Rutai Balázs 3 (12.,22., 22.) Dávid Richárd (15. öngól), Tatai József 35., Serginho Paulista 36.

Haladás VSE: Henrique Diniz 2 (3., 27.), Dávid Richárd 29., Sipos Gergő 35., Gerencsér Antal 36.

Péntek este a bajnoki rajton nem kisebb feladat várt a fiúkra, mint a Veszprém Futsal együttese, amely amellett, hogy kupagyőzelmet ünnepelhetett az előző idényben, igencsak megerősödött a nyár folyamán. A Március 15. úti Sportcsarnokban hatalmas meleg fogadta a csapatokat, a rangadó hőfokát ez a körülmény is garantálta.

Remekül kezdtük a találkozót, Hajmási Milán iramodott meg veszélyesen, az utolsó pillanatban tudták csak szerelni. A mieink magasra feltolt védekezéssel próbálták zavarba hozni a hazaiakat, ami ígéretes labdaszerzésekben is megmutatkozott. Hajmási Milán nagyon élt, ismét ő került helyzetbe, majd a 3. percben következett a mérkőzés egyik legszebb jelenete: egy sarokrúgást követően Henrique szerzett káprázatos gólt kapásból, ezzel pedig nálunk volt az előny (0-1). A vezetés ellenére sem kopott csapatunk lendülete, folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani ellenfelünk kapuját, Rezala lövését Hajmási kapufája követte, ezt viszont sajnos számára egy sárga lap is. A jó támadójátékon túl hátul is megvolt a stabilitás, kapusunk, Alasztics Marcell nem adott esélyt a tavalyi gólkirály Tatai Józsefnek kettejük párharcában.

A folytatásban a bakonyiakhoz pártolt a szerencse, a 12. percben egy kipattanót értékesített Rutai Balázs (1-1). Az egyenlítést követően vezetőedzőnk, Juanra Calvo időt kért, ám finoman fogalmazva sem úgy folytatódott a találkozó, ahogyan azt szerettük volna. Egy szabálytalanságot követően az addig remekül játszó Hajmási Milán megkapta második sárgáját, így őt elveszítettük, ráadásul egy időre emberhátrányba is kerültünk. A veszélyes helyről elvégzett szabadrúgást ugyan még sikerült kivédekeznünk, ám nem sokkal később egy, a mi szempontunkból rendkívül szerencsétlenül megpattanó labda Alasztics hálójában kötött ki (2-1). A bekapott gól és egyik kulcsjátékosunk kiesése után próbáltunk újítani, de riválisunk keményen védekezett, és Nagy Kevin lehetősége ellenére sem sikerült egalizálni a szünet előtt.

A második játékrész elején is próbáltunk dominálni, egy élesen középre lőtt labda például épphogy elsuhant Gerencsér Antal talpa alatt. Óriási erőfeszítéseket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, Nagy Kevin és Henrique összjátékát követően utóbbi lövése sem sokkal kerülte el a kaput. Sajnos a kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat, és a 22. minutumban jött a hidegzuhany: Rutai 60 másodperc leforgása alatt duplázni tudott, így az egyenlítés helyett háromgólos hátrányba kerültünk. (4-1). Csakúgy, mint az első játékrészben, ezúttal is rendületlenül küzdöttünk, előbb Sipos ziccere maradt ki, majd Kovács Máté passza után Dávid Richárd is nagyon közel járt a szépítéshez. A mérkőzés ezen szakaszában egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, ez pedig góllá is érett: egy szabadrúgást Henrique ballal még a sorfalba bombázott, második szándékból azonban jobbal ismét nagy gólt lőtt (4-2). Ez újabb lendületet adott a fiúknak, a játék szinte teljesen áttevődött a veszprémiek térfelére. A legnagyobb lehetőség Sipos Gergő előtt adódott, a bal felső sarokba tartó lövését azonban bravúrral védte Spandler. Dávid távoli löketénél viszont már ő is tehetetlen volt, több mint százszoros válogatott kiválóságunk találatával a 29. percben egy gólra csökkent a különbség (4-3). A folytatásban Vas Ádám és Henrique is a kapufát találta el, a mieink kitámadtak, az ellenfél pedig góllal büntetett: egy villámgyors kontrát Tatai fejezett be, ismét két gól volt a veszprémi előny (5-3). Egy pillanatra sem volt megállás, őrült hajrába kezdtünk, Sipos Gergő remek találatával egy gólra zárkóztunk (5-4). Örömünk azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis a BL-győztes Serginho Paulista gyorsan tudott válaszolni, és visszaállt a differencia (6-4). Trénerünk rögtön időt kért, ezzel együtt pedig átálltunk emberelőnyös játékra, amiből Gerencsér Antal eredményes is tudott lenni (6-5). A végjáték az egész mérkőzéshez hasonlóan rendkívül feszültre sikeredett, mindent megtettünk, hogy legalább egy pontot elhozzunk a veszprémiektől, de hiába küzdöttünk az utolsó másodpercig, riválisunk előnye kitartott, így 6-5-re ők nyerték meg a forduló rangadóját.

„Nagyon szoros meccset játszottunk egy remek csapat ellen, sajnálom, hogy 1-0-ás vezetésnél nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. Azonban mindenképpen megmutatja a csapat erejét, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, de sajnos nem tudtunk nyerni. Ki kell javítanunk a hibáinkat, van egy hetünk erre, és remélem, hogy a BL-ben már jobbak tudunk lenni” – fogalmazott Juanra Calvo

A mieink legközelebb nemzetközi porondon lépnek pályára, augusztus 20-án útra kelnek Albániába, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőjében megmérkőzzenek albán, luxemburgi, valamint norvég ellenfelükkel.

forrás: haladasvse.hu

Helyszínek, szervezők