Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.09.10 (Hétfő), 08:00

Augusztusban és szeptemberben is nagyon zsúfolt a program az Aréna Savariában, ezért kényszerülünk vidéki és határmenti felkészülési meccseket játszani és más szombathelyi sportcsarnokokban edzeni.

Már többször is olvashattak klubunk oldalán arról, hogy augusztus 20-án új vezetőedzővel és szinte teljesen új 12 fős kerettel, 4 új légióssal – Reddic, Curry, Balmazovic, Bruinsma, - 1 új magyar játékossal, Bíró Olivérrel és 2 fiatal tehetségünkkel, Körmendi Bencével és Verasztó Péterrel kezdte meg csapatunk a 2018/2019-es szezonra történő felkészülést.

2 hét intenzív edzés után, a szeptember 3-i héten már lejátszottuk 1. edzőmeccsünket, az ellenfél a Paks csapata volt. Ezüstcsapatunk sikeredzőjének új együttesét 78-67-re győztük le.

Ezt követően – a Faiskolai börze miatt – sajnos ki kellett költöznünk az Arénából, a heti kilenc edzésünkből már hatot a kiscsarnokban bonyolítottunk le – tudtuk meg Gráczer György ügyvezetőtől és Pichler Gergely technikai vezetőtől. Utóbbi a szeptemberi felkészülési mérkőzésekről és a következő 3 hét edzéshelyszíneiről is tájékoztatta honlapunkat.

- Az Aréna Savaria foglaltsága miatt a klubvezetés igyekezett úgy megszervezni a felkészülési programunkat, hogy abban több idegenbeli meccs szerepeljen, mint hazai. A szeptember 10-i héten, a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) rendezvénye és a hétvégi musical előadás miatt Gasper Okorn vezetőedző mind a 7 betervezett edzést a Sugár úti Kiscsarnokban tartja. A 2 edzőmeccs közül az elsőt, szeptember 12-én zárt kapuk mögött a Sopron KC ellen ugyancsak a Kiscsarnokban játsszuk le. Szurkolókat viszont a legnagyobb sajnálatunkra sem fogadhatunk, mivel jelenleg nincs hatósági engedélye meccsek lebonyolítására a Kiscsarnoknak. A jövő hét második edzőmeccsét az NB I/B-s Oroszlány otthonában szeptember 15-én, szombaton játsszuk le - tette hozzá a technikai vezető. 

Azt i smegtudtuk, hogy a szeptember 17- i héten a tornászok Világkupája miatt a boldog Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium sportcsarnokában edzünk. Englert Zsolt igazgatónak ezúton is köszönetünket fejezzük ki, hogy délelőtt és délután is lehetővé tette, hogy edzhessünk. A Brennerben hétfőn és szombaton 2-2, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap 1-1 tréningen vesz részt csapatunk. Ezen a héten 2 edzőmeccsünk lesz, szeptember 19-én Sopronban, majd 22-én Oberwartban kezdünk a helyi csapatok ellen, mindkét esetben 18 órakor.
Szeptember 24-én felsóhajthetunk, mert végre felszabadul a terem, visszaköltözhetünk sikereink helyszínére és rögtön hétfőn 18.30 órakor a 2018-as osztrák bajnok, Kapfenberg Bulls ellen nyílt edzőmeccset tartunk.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola ugyan szeptember 28-29-re befoglalta az Aréna Savariát a hagyományos Horváth Zoltán Emléktorna lebonyolítására, ám az MKOSZ 1 héttel előbbre hozta a bajnokság startját, így szeptember 26-án, szerdán, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola szervezésében Falco – Komarno meccsel tisztelgünk tragikusan elhunyt centerünk, Horváth Zoltán emléke előtt.

A 2018/2019-es magyar bajnokság számunkra szeptember 29-én rajtol Sopronban.

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők