Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.11.30 (Hétfő), 08:00

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában vasárnap 16.15-ös kezdéssel a Haladás a DVSC-t fogadja. Kövesse velünk együtt a mérkőzés alakulását percről-percre!

SZOMBATHELYI HALADÁS - DEBRECENI VSC 0-0

Szombathely, zárt kapuk mögött, játékvezető: Oláh.

Haladás: Verpecz  Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Csilus – Tóth D., Medgyes, Németh Márió, Debreceni – Doktorics, Rácz. Vezetőedző: Mátyus János.

DVSC: Gróf – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Sós, Bódi, Varga J., Bévárdi – Baráth, Szécsi. Vezetőedző: Kondás Elemér. 

A Haladásban sérülés és pozitív koronavírus-teszt miatt jónéhány futballista hiányzik, a vendég debrecenieken viszont már jóval korábban letarolta a járvány, így a hajdúságiak teljes kerettel érkeztek Szombathelyre. 

5. perc: Bosnjak és Szécsi ütközött a levegőben, úgy tűnt, a vendégek futballistája meglökte a vasiak játékosát, aki nagyot kiáltva a földre esett. Ápolni is kell a szerb-magyar, egyszer magyar válogatott futballistát.  

9. perc: Devecseri tértölelő passzával Tóth Dávid lógott meg a jobb oldalon, éles szögből, 18 méterről leadott lövését azonban biztosan védte Gróf. 

11. perc: Rácz 20 méterről, középről leadott lövését fogta biztosan Gróf. 

12. perc: Németh Márió 17 méteres, jobb sarokra tartó lövését védte óriási bravúrral a Loki kapusa.

19.perc: Majdnem 1-0! Rácz 19 méterről elvégzett szabadrúgása a felső lécről vágódott fölé. 

A szombathelyiek szinte valamennyi támadása veszélyes, a vendégek viszont egyelőre kontráikban bíznak. 

29. perc: Németh Márió kissé jobbról, 25 méterről végzett el szabadrúgást, Gróf nagy vetődéssel ütötte szögletre a bal sarokba igyekvő labdát. 

A Haladás szűk 40 perc alatt sok helyzetet elhibázott, lehet, jó lenne most egy olyan kaliberű támadó, mint a mérkőzés szövetségi ellenőre, a korábbi kiváló tatabányai középcsatár, Plotár Gyula...

Az utóbbi percekben a vendégek ki sem jöttek a saját térfelükről, egykapuzik a Haladás. 

Vége az első félidőnek.  

II. FÉLIDŐ

47. perc: Bévárdi 15 méterről emelt kapura, Verpecz nagy vetődéssel a léc fölé ütötte a labdát. 

48. perc: Mi maradt ki! Németh Márió tette le a labdát a bal oldalon Ráczhoz, a támadó középre centerezett, az üresen érkező, bevetődő Medgyes azonban centikkel lemaradta labdáról. 

55. perc: Németh Márió kapott sárga lapot. 

67. perc: Csere a Haladásban, a sérült Tóth Dávid helyett Kállai Kevin állt be. 

71. perc: Kettőscsere a Debrecenben, Bévárdi helyett Dzsudzsák és Ferenczi helyett Korhut állt be.

77. perc: Korhut bal oldali beadását Tischler nyolc méterről az égbe lőtte. 

83. perc: Kettőscsere a hazaiaknál, Rácz helyett Tóth Barna, Németh Márió helyett Schuszter érkezett.

Vége a mérkőzésnek.

Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelte a minden szempontból maximálisan vállalható, DVSC (0-0) elleni Merkantil Bank Liga-mérkőzést.

- Lassan egy éve dolgozom a Haladásnál és nagyon-nagyon szép esztendőt éltünk meg együtt - ma sajnos szurkolók nélkül - mondta Mátyus János. - A mai mérkőzés megmutatta, hogy milyen jó úton jár a csapatunk, hiszen egy ilyen nehéz helyzetben a végén már öt-hat fiatallal támadtunk és helytálltunk az NB II. legjobb csapata ellen - ez jó jel. Ha fel tudunk nőni ehhez a feladathoz minden héten - ez nehéz, mert azért kevesen vagyunk - akkor nagyon szép évzárónk lesz. Mi az ami tetszett? Harcosság, szenvedély mindig fontos, a taktikai fegyelem alapvető. Emellett erőnlétünk is rendben volt, frissek voltunk és nagyon tetszett, hogy egy percig nem játszottunk alárendelt szerepet.

- Mi változott a szerdai, Budaörs elleni meccshez képest?

- Már Debrecenben is voltak arra utaló jelek, hogy nincs a csapat teljesen rendben, nem is lehetett, hiszen a vírus akkor tört ránk először - hirtelen. A Budaörs ellen is ugyanez volt a helyzet, akkor is sokan hiányoztak - így azóta volt mit gyakorolni. Edzettünk, beszélgettünk, videóztunk - és az eredménye is meglett.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők