Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.02.17 (Hétfő), 08:00

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság B csoportjának 12. fordulójában csapatunk a harmadik negyedben fordítva 13-11-re legyőzte a Kaposvárt

 

AVUS-Kaposvári VK 13-11 (2-3, 3-3, 4-1, 4-4). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, alapaszakasz, B csoport, 12. forduló, vezette: Fodor, Bereczki.

AVUS: KOVÁCS B. – EKLER B. 3, JOVANOVIC 2, SZŐKE SZ. 2, MARNITZ 1, Takács J. 1. Csere: Polovic 1, Szabó B. 2, Szőke B., Turnai 1, Sági, Hajmási. Edző: Matajsz Márk

Kaposvár: György -  Paunovic 2, Giga, DOBOS 2, Vindisch 1, Juhász-Szelei 1, AKSENTIJEVIC 5. Csere: Kovács O., Berta, Baj, Mijic. Edző: Surányi László.

A találkozóra klubunk vendégül látta a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény tíz lakóját. A fiatalok - miután a klubunktól kapott AVUS-egyenpólóban megérkeztek a meccsre - hangos szurkolásba kezdtek. Sőt, gyakorlatilag végigdrukkolták a meccset.

Remekül indították a mérkőzést a szombathelyiek, a labdaelhozatal után Ekler Bendegúz gyorsan megszerezte a vezetést (1-0). Aztán mindkét oldalon kimaradt támadások után Dobos közelről egyenlített (1-1). Majd nem sokkal később már a somogyiak vezettek, ám a hazaiak Szabó Bence szép góljával 2-2-re alakították az eredményt. Nem sokáig tartott az örömük, mert újra a vendégeknél volt az előny.

 A második negyed kaposvári büntetőgóllal kezdődött (2-4). Aztán Jovanovic éles szögből kilőtte a rövid, bal felsőt (3-4).  Változatos, kemény ütközet folyt a vízben, az egyik lefordulás után Kovács Barna védett egy tiszta kaposvári ziccert. Majd újra Jovanovic következett: a horvát pólós ismét jobbról lőtte ki a bal felső sarkot (4-4). Hajmási hajszálpontos ziccerezését Polovic húzta közelről a kapuba (5-4). Tombolt a közönség! Ám a kaposváriak nem adták fel, és a negyed végén 6-5-ös vendégvezetést mutatott az eredményjelzőtábla, úgy, hogy az utolsó másodpercben Kovács büntetőt hárított.

A harmadik negyed Ekler Bendegúz bombagóljával indult (6-6), aztán Szőke Szabolcs közeli találatával folytatódott (7-6). Elkezdtek potyogni a hazai gólok, Marnitz vágott be egyet távolról (8-7). Szárnyalt az AVUS! Egy hazai labdaszerzés után végül Szőke Szabolcs gólja zárta le az emlékezetes negyedet, melyet a hazaiak 4-1-re nyertek.

A negyedik negyed is hazai góllal kezdődött – 10-7, eldőlni látszott a mérkőzés. És el is dőlt, amikor öt perccel a lefújás előtt Ekler Bendegúz bombagólt ragasztott a bal felsőbe (11-7). A hajrában már kissé kiengedett a hazaiak figyelme, de győzelmüket (13-11) semmilyen veszély sem fenyegette. Remek hangulatú, izgalmas, harcos mérkőzésen az AVUS fontos győzelmet aratott, mellyel megelőzték a kaposváriakat.

A gencsi fiatalok pedig az élmény mellett egy, a játékosok által aláírt labdát is hazavihettek.

forrás: https://aligator.hu/

Helyszínek, szervezők