Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2018.07.20 (Péntek), 08:00

Péntektől vasárnapig rendezik a Tófürdőn a III. OMV Kupa nemzetközi U18-as vízilabdatornát.

Immáron az V. Savaria Kupa, a III. ÖMV Kupát rendezik pénteken, szombaton és vasárnap a Tófürdőn. Négy U18-as válogatott – Magyarország, Olaszország, Horvátország és Kanada – pólósai vesznek részt a viadalon. Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Kalmár Attila, a rendező Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth János szövetségi kapitány, Ekler Bendegúz, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) játékosa és Horváth Viktória, az AVUS technikai vezetője. Érdekesség, hogy augusztusban, húsz csapat részvételével Szombathelyen rendezik az U18-as világbajnokságot – a mostani torna tehát a felkészülés egyik fontos állomása.

Puskás Tivadar hangsúlyozta: valamennyi sporteseménynek örül, amelyet a városban rendeznek, a mostani már a nyolcadik utánpótlás vízilabdatorna a sorban. A polgármester megdicsérte az AVUS együttesét is, amely letette a vízilabda alapjait Szombathelyen, s immáron OB I-es csapata van. Puskás jó meccseket és magyar győzelmet kívánt a hétvégére.

- Öt hete kezdtük el a munkát, nagyjából a világbajnokságra való felkészülés közepén járunk – mondta Horváth János szövetség kapitány. – A tornán nem az eredmény az elsődleges, hanem, hogy a mostani húsz fős keretből a későbbiek során kiválasszam azt a 13 játékost, aki a világbajnoki keret tagja lesz. Így tehát igyekszem olyanoknak is játéklehetőséget nyújtani, akik most megmutathatják, mire képesek. Emellett az edzéseken gyakorolt taktikai elemeket szeretném viszontlátni. Az olaszok és a horvátok a világ élvonalába tartoznak, Kanada viszont más, gyengébb kategória. Noha – ahogy említettem – nem az eredmény a lényeg, természetesen a tornagyőzelem a célunk. Ami Ekler illeti, megkapja a lehetőséget, rajta múlik, él-e vele.

- Az biztos, hogy Kanada ellen játszom, remélem a másik két mérkőzésen is lehetőséget kapok – jelezte az U18-as válogatott egyetlen szombathelyi tagja, Ekler Bendegúz. – Szeretnék a világbajnoki keretbe bekerülni, óriási dolog lenne hazai környezetben képviselni Magyarországot.

- Több alappillére is van a vízilabdatornának – mondta Kalmár Attila. – Egyrészt anno Juhász Tibor megteremtette Szombathelyen a vízilabdát, másrészt a város is beszállt a rendezése, ezáltal bekapcsolódott a nemzetközi vízilabdaéletbe. Nem utolsósorban pedig városunk jóvoltából az infrastrukturális lehetőségek is kiválóak.

Az U18-as fiú vb-keret 
Kapusok: Grieszbacher Márk (KSI), Korom Dániel (Vasas), Tóta Gergő (Eger)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Baksa Benedek (UVSE), Bóbis Botond (KSI), Csorba Tamás (BVSC), Dala Döme (UVSE), Ekler Bendegúz (AVUS), Fekete Gergő (Debrecen), Fodor Olivér (BVSC), Konarik Ákos (UVSE), Sári András (Eger), Schmölcz Norman (KSI), Sólyom Levente (BVSC), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szieben László (UVSE), Szőke Benedek (FTC), Tóth Gyula (Szentes), Vékony Ákos (KSI) 
 
III. OMV-Kupa - Nemzetközi Férfi Utánpótlás Torna 
Szombathely, 2018. július 20-22. 

A program 
Július 20. péntek 
17:00 Olaszország-Horvátország 
18:30 Nyitóünnepség 
18:45 Magyarország-Kanada 

Július 21. szombat 
17:00 Horvátország-Kanada 
18:30 Magyarország-Olaszország 

Július 22. vasárnap 
9:30 Kanada-Olaszország 
11:00 Magyarország-Horvátország 
13:00 Záróünnepség

forrás: https://aligator.hu

Helyszínek, szervezők