Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.09 (Kedd), 08:00

Séllei Árpád, Mátyus János, Felipe Matos, Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs nyilatkozata a péntek délelőtti sajtótájékoztatón.

Mint arról korábban beszámoltunkMátyus János és segítője, Felipe Matos mellett Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs is szerződést hosszabbított péntek délelőtt. Verpecz és Devecseri három-három, Tóth Dávid és Farkas pedig két-két évig futballozik zöld-fehérben, Mátyus és Felipe Matos három-három évre kötelezte el magát Szombathelyre. 

– A bajnokság befejezése után a legelső lépésünk a lejáró szerződésű játékosok és a szakmai stáb kontraktusának meghosszabbítása volt – mondta Séllei Árpád. – Örülök, hogy könnyen megegyeztünk a labdarúgókkal és Mátyus Jánosékkal és annak is, hogy valamennyien szívesen maradtak Szombathelyen. Nem állunk meg, jövő héten további futballistákkal hosszabbítunk szerződést. Ami a következő bajnokságra szóló céljainkat illeti, ebben a szép stadionban, minél több szurkoló előtt minél több meccset szeretnénk megnyerni.
 

Mátyus János tavasszal hét bajnokin irányította a Halit, négy győzelem, három döntetlen a mérlege a szombathelyiekkel, az őszi, hat pontos hátrányból négy pontos előnyt kovácsolt a Tiszakécske előtt. Így feladatát e rövid idő alatt is teljesítve bent tartotta az NB II-ben a zöld-fehéreket.
– Amikor Szombathelyre érkeztem, az első sajtótájékoztatómon a média részéről kétségbeesett szempárok szegeződtek rám – jelezte Mátyus János. – Azóta eltelt néhány hónap, játszottunk hét bajnokit és két Magyar Kupa-mecset – és most teljesen más a hangulat. Nagyon örülök, hogy új szerződést kaptam, amely hosszú távra, három évre szól. Boldog és büszke vagyok, hogy a Haladás edzője lehetek. Januárban segítőimmel kevés idő volt a felkészülésre, így rögtön beleástuk magunkat a munkába. Ezúttal több időnk lesz a munkára. Bízom bent, hogy hasonlóan sikeres időszak vár ránk, mint amilyen a tavaszi volt. Támaszkodunk a fiatalokra is, nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hiszen az Illés Akadémia olyan fiatalokat nevel ki, akikre lehet támaszkodni.

– A felkészülés végén kerültem Szombathelyre, remekül éreztem magam, örülök, hogy Mátyus Jánossal együtt folytathatjuk, amit elkezdtünk. Janit már tíz éve barátom, boldog vagyok, hogy vele dolgozhatok  – mondta Felipe Matos. – Nyáron kezdődik majd az igazi munka, biztos vagyok bent, hogy sikerre vezetjük a Haladást.


Verpecz István télen szerződött Szombathelyre, mind a hét tavaszi meccsen a 33 éves kapus védett.
– Rendkívül boldog vagyok, hogy a Haladásban folytathatom és hosszú távon számít rám a klub – mondta Verpecz István. – Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy itt hagyom a klubot. A Haladás ugyanis amikor csapat nélkül voltam, segítő kezet nyújtott a számomra, amit úgy érzem komoly melóval, a teljesítményemmel sikerült is viszonoznom a pályán. Számomra fontos, hogy a szakmai stáb, a vezetés a játékosok is maximálisan bíznak bennem. Remélem a következő szezonban folytatjuk, amit elkezdtünk. Biztos lesznek nehezebb periódusok is, de ez a stáb ez a játékosállomány bizonyította, hogy nekünk nem hátrafelé, hanem előre kell néznünk a tabellán. Korábban sokan mondták, milyen jó Szombathelyen futballozni, milyen sokan járnak mérkőzésekre – nos, ezt tavasszal saját magam is megtapasztaltam. Olyan atmoszférában futballoztunk, mintha az NB I-ben szerepelnénk.

A 21 éves Tóth Dávid a magunk mögött hagyott bajnokságban tíz alkalommal volt kezdő, háromszor csereként szállt be.
– A tavaszi szezonnal maximálisan elégedett vagyok, célunkat, a bentmaradást elértük – ez volt a legfontosabb– tudtuk meg Tóth Dávidtól. – Boldog voltam, hogy végre egy olyan szakmai stábbal dolgozhattam, amelyik bízott bennem. Úgy érzem, jól is ment a játék.  A tavaszi hét mérkőzésen a csapattal bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Ami a következő szezont illeti, minél előbbre szeretnénk végezni, ha a melót beletesszük, szorgalmasak és alázatosak leszünk, akkor nem lehet gond.
 

Devecseri Szilárd télen tért vissza Zalaegerszegről, hat bajnokin szerepelt a 30 éves szombathelyi nevelésű, korábbi kétszeres válogatott játékos.
– Amikor visszatértem Szombathelyre, egyetlen cél lebegett a szemem előtt, hogy a Haladás bentmaradjon az NB I-ben – fogalmazott Devecseri Szilárd. – Örülök, hogy ez sikerült. Egyébként számomra télen nem is volt kérdés, hogy visszajövök a Haladásba, hiszen szombathelyi vagyok, a Haladás utánpótlásában nevelkedtem. Korábban sosem akartam elmenni innen, de olyan körülmények adódtak, hogy két alkalommal is távoznom kellett. Örülök, hogy hosszú távra, három évre tervez velem a klub. Szeretnék minél előbbre végezni a bajnokságban és remélem mielőbb újra NB I-es lehet a Haladás.
 

Farkas Balázs is télen, a 20. forduló után igazolt Szombathelyre, egyszer volt kezdő, öt alkalommal csereként játszott, egy gólt szerzett.
– Tavasszal, az utolsó utáni pillanatban érkeztem, de nagyon rövid idő alatt sikerült beilleszkednem – mondta a 32 éves háromszoros válogatott Farkas Balázs. – Egy csapatot a kudarc vagy a siker kovácsolja össze – szerencsére ez egy rövid, de sikeres időszak volt. Bízom a jó folytatásban, abban, hogy a megkezdett úton megyünk tovább. Örülök, hogy hosszabb távon számol velem a Haladás. Hiszem, hogy a Hali a megérdemelt helyére kerül és a szurkolók is azt kapják, amit megérdemel ez a város. Azon leszünk, hogy megháláljuk drukkereink kitartását, buzdítását.

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők