Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.07.05 (Péntek), 08:00

Hétvégén játszottunk a döntőbe jutásért, ellenfelünk a Cowbells 2 volt. Jöjjön egy kis összefoglaló azoknak, akik esetleg nem jutottak el Csepregre.

Ahogy az várható volt, sokkal nehezebben indult a mérkőzés, mint 3 hónappal ezelőtt. A kolomposok együttese élt a lehetőséggel, és a HFL-től búcsúzó (első számú) csapatukból, 6 játékost utaztatott Csepregre. Ebben a 6 játékosban volt 2 import és 2 magyar válogatott játékos is. A meccset a védelmek kezdték jobban, mindkét oldalon ment az adok-kapok, az első negyedben egyszerűen nem bírtunk egymással. Aztán egy Cowbells mezőnygól (3 pont) kellett ahhoz, hogy kicsit megrázza magát a támadó alakulatunk és mindjárt 14-3ra fordítottuk az erdeményt. A második félidő eleje kicsit még hajtósra sikeredett, aztán a negyedik játékrészre fordulva már csak az idő menedzselése volt az igazi kérdés. Jöjjön egységekre lebontva az értékelésünk:

Irányító poszton Baranyai Bencét nélkülöznünk kellett sajnos, így Trevin Howard ugrott be a helyére, mindössze 3 edzés volt a derbiig, így semmiképp sem mondható, hogy sok időnk volt felkészülni. Az elején kicsit kényelmetlenül érezte még magát, de hamar belerázkódott és jópár nagy futás mellé azért szép hosszú bombákat is megeresztett.

9 sikeres átadásból 232 yardot és 2 TD-t passzolt, emellett 17 futókísérletből 92 yardot és 3 TD-t tett még a közösbe. Igaz volt 2 elejtett labdája, ami kicsit a túlzott bizonyítási vágy számlájára írható, de 5 TD és 300+ össz yard (mellette 1 sikeres 2pontos kísérlet) azért elég ahhoz, hogy ezt feledtesse. Nem véletlen kapta az MVP (legjobb játékos) díjat csapaton belül.

Elkapók: bár sejthető volt, hogy Trevinnel a fal mögött kisebb szerep hárul rájuk, így is azt kell, hogy mondjam, hogy ez volt a szezon legjobb meccse, ha az elkapók teljesítményét nézem. Azt a kevés alkalmat remekül megragadták, egyetlen egy elejtetett labdájuk sem volt.. Nem egy bravúros elkapást csináltak meg, ami nélkül nem biztos, hogy ugyanígy alakult volna a mérkőzés. Emellett a blokkokat is úgy osztották a futójátékok során, mint a fal játékosok. Nem emelnék ki senkit külön, így egyben írom őket a nagy csillagos “A” betű mellé.

Lóránth Máté, Rózsás Joel, Bökfi Kornél és Gálos Márton.

Futók: Trevin mellett Ők sem kapták meg a már megszokott terhelést, de az irányító passz és futójákainak blokkolásában óriási szerepet játszottak. Azért így is sikerült 14 futásból 97 yardot felpakolnia a Tatár Isti és Szűcs Fábián tandemnek. Igaz, nem sikerült kiadni mindent a tankjukból, de reméljük ezt a döntőn majd extrán pótolni fogják.

A támadófalnak nem volt könnyű dolga, ugyanis a 6os számú import játékos sokszor két embert követelt, emellett folyamatosan küldték a blitz-eket (irányító siettetésére küldött extra védő). De Rozmann Ferenc vezérletével ismét sikerült összerakni a megfelelő stratégiát és a második játékrészre már remekül szuperált minden.

A támadó oldaltól igazából ez ellen a remek védelem ellen nem is kívánhattunk volna többet, főleg hogy csak ilyen kevés idő állt rendelkezésre egy teljesen más stílusú irányítóval való felkészülésre. Én úgy érzem, hogy mindenki tisztában volt a mérkőzés súlyával és fel is vették a ritmust. Így jár az “A”  

DEFENSE

A védelem remekül kezdte a mérkőzést és igazából ugyanolyan remekül is folytatta. Igazából egy nagy playt engedtek a Cowbellsnek, igaz ott egészen TD-ig nyargaltak a labdával, de ez a kis botlás most még belefért.

Rozmman Gabi (év védője jelölt-tessék szavazni) és Hasznos Szebi most is gyűjtötték a szereléseket, végül ketten 16!-ot hoztak össze. Emellett Szebi még egy Áron által az elkapó kezéből kiütött labdát is összeszedett, visszadva a támadást a mi alakulatunknak. Egy, a kolomposok által rosszul kivitelezett játéknál, Billy is felkapta a tojáslabdát és több mint 30 yard-ot nyargalt vele, ő egyébként 5 szerelést mutatott be, igaz ezeknek a nagy részét már a vonal előtt megcsinálta. Nagy formában volt szombaton ő is, ahogy az egész védelem. Ismét 14 játékos neve mellé került szerelés, mindenki odatette magát!

A++

SPECIAL TEAM

Bazsival a rúgó poszton még sosem írtam, hogy aggódós lett volna a meccs, hát most sem fogom. Mezőnygól kísérletre ismét nem volt szükség, azonban az extrákat (számszerint 3-at) mind biztos lábbal varázsolta be. Trevin is megcsinálta a már-már szokásos 2pontos futását, azonban az egyik ilyen kísérletnél elejtette a labdát, ami azért nem pozitív.

A visszahordások levédekezésén is van még mit csiszolnunk, ugyanis a Cowbells idén már másodjára égetett meg hosszú return-ökkel.

Így ez most egy “B” csak.

A SZURKOLÓK

Igen, most már állandó jelleggel bekerülnek ide, mint csapategység. Nem véletlen, ugyanis 3-4 évvel ezelőtt a hazai meccsünkre látogattak el annyian, mint ahányan most egy idegenbeli szereplésre. A hazai meccsekről pedig ne is beszéljünk, főleg hogy Csepregen játszunk, nem Szombathelyen, de így is megtelt a lelátó, a “söntés”, minden. Óriási hangulatot varázsoltatok nekünk, tudom hogy már elcsépelten hangzik, de ezt a győzelmet is nagyban nektek köszönhetjük <3

A+++++

Most lázasan készülünk a döntőre, szeretnénk hazahozni újra a trófeát, így egy kis ideig biztosan nem lesznek cikkek, azonban a videó sorozatunk egészen a fináléig ki fog tartani, így érdemes lesz minket továbbra is követni a Facebook-on  

Szezon végén majd jelentkezünk több cikkel is, lesznek statisztikák, játékosbemutatók, minden amivel lehet múlatni majd az időt, de ez még a jövő zenéje, ennyire ne szaladjunk előre. Most még vár ránk a szezon legnehezebb feladata:

Eger Heroes – Szombathely Crushers

Július 13.

!! SZOMBATHELY !! SZSE pálya

FACEBOOK eseményünk linkje itt található.

A mindent el Döntő!

Forrás: https://crushers.hu, szerző: Balogh “Kisnyúl” Tamás

Helyszínek, szervezők