Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.11.22 (Hétfő), 08:00

A Simple Liga női labdarúgó NB I. 12. fordulójában a Haladás-Viktória FC megállította a bajnoki címvédő FTC menetelését. A vasiak 1-1-re végezte a fővárosiakkal.

Haladás-Viktória FC–FTC 1-1 (0-1). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Németh A., Balogh, Gődér, Kovács V. – Vladulescu, Urbán, Sweatman, Nagy D. (Kiss-Lantos, 68.) – Szil (Németh M., 72.), Koprena (Herczeg, 72.). Edző: Székely Tibor.

FTC: Halla – Zlidnis (Nagypál, 72.), Csigi, Kulis (Mays, 64.) – Pusztai, Fenyvesi, Csányi (Siklér, 64.), Papp, Szabó – Ivanusa, Vágó. Játékos-edző: Vágó Fanny.

Ahogy az várható volt, a listavezető Ferencváros ragadta magához a kezdeményezést, a játék a szombathelyiek térfelén folyt. Az első lehetőség a vasiak előtt adódott, a 13. percben Swetman 18 méteres lövését védte Halla. Fokozatosan kiegyenlítődött a mérkőzés, bár a fővárosiak birtokolták többet a labdát, de a hazaiak is vezettek néhány veszélyes akciót. Aztán a 26. percben egy jobb oldali támadás végén Papp 17 méterről ballal a jobb felső sarokba ívelt (0-1). A gól után ismét fölénybe került az FTC, de a szombathelyi együttes stabilan, hősiesen védekezett, a támadásokra azonban kevés energiája és lehetősége maradt.

Szünet után jobban kezdett a Haladás-Viktória, Koprena jobb oldali szögletét Szil bevetődve alig fejelte a bal sarok mellé. A vasiak az első félidőhöz képest sokkal bátrabban futballoztak, több ígéretes támadást is vezettek. A 69. percben Koprena jobb oldali szabadrúgása után tűzijáték alakult ki Halla kapuja előtt, de a vendégvédők nagy nehezen felszabadítottak. Egy perc múlva Szil középre ívelt labdáját Vladulescu kapásból, 15 méterről a bal sarok mellé lőtte. A 74. percben Vágó hosszú szóló után 19 méterről lőtt, de Bíró biztosan védett. A 86. percben Bíró hosszú indításàt Sweatman vette le, majd a kifutó Halla felett 15 méterről a felső léc alá emelt (1-1).A Haladás-Viktória végig hősiesen küzdött és a második félidőben több helyzetet is kidolgozott ellenfelénél, rászolgált a döntetlenre. A mieink tehát megálították az FTC-t, a fővárosi csapat előzőleg zsinórban hét bajnokit nyert meg.

forrás: haladas.hu

 

Helyszínek, szervezők