Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.10.03 (Kedd), 08:00

Hétfő este megkezdődött az NB I-es futsal szezon. Már az első fordulóban nagy meglepetést szolgáltatott a Haladás csapata. A tavalyi bajnokot verte meg hazai pályán a szombathelyi alakulat. Ez egy történelmi siker a zöld-fehérek életében, mert eddig még soha nem sikerült legyőzni a győrieket. A fiúk mindent megtettek a pályán, ha kellett csúsztak-másztak és a nagy akarás, párosult taktikus, jó játékkal, így ezen az estén 1 góllal jobbnak bizonyult a Hali. A hazai nézők is hozzátettek egy pluszt a nagy szurkolással a mai sikerhez! Szép estét varázsoltak a futsalosok az Aréna Savariába! Csak így tovább! Hajrá Hali!  

Gólszerzők: Bencsik Roland, Hajmási Milán, Vidák Balázs

 

Nagy lendülettel, agresszív játékkal, letámadással nyitott a Győr. Rögötön a meccs elején nagyokat kellett védenie Sásdinak. A Haladás védekezésre kényszerült, sokkal többet volt a labda a Győrnél. Aztán túlélte a nehéz perceket a házigazda, kiegyenlítettebbé vált a játék – de az ETO diktálta a tempót. Látványos, kemény, gyors meccset vívtak a felek. Tetszetős góllal szerzett vezetést a Győr. A Haladás küzdött becsülettel, de kétszer is a kapufa mentette meg az újabb góltól. Közben parázs lett a hangulat a pályán. A Haladás pedig Hajmási szabadrúgásból szerzett góljával egyenlített. Az ETO egy újabb kapufával jelezte, hogy győzni akar – de akkor már vendégek kapusának is akadt dolga. Nagyszerű első félidőt produkáltak a csapatok – a Haladás pedig tartotta a lépést.

Fordulás után sem lassítottak a felek. Az ETO egy könnyű síppal befújt szabadrúgásból került ismét előnybe. Bencsik viszont óriási gólt ragasztott a győriek kapujába – nem adta fel a Haladás. A vendégek kőkemény belépőkkel borzolták a kedélyeket. Megtehették, mert a játékvezetők túlságosan tisztelték a nagynevű vendégcsapatot. A HVSE viszont nem ijedt meg a bajnoktól, már a győzelemért rohamozott. Teljesen nyílt párharcot láthatott a nagyérdemű. Olyannyira, hogy Vidák góllal fejezett be egy parádés kontrát (36. perc: 3-2). Érett a meglepetés! A Győr rögtön vészkapusra váltott. A felső léc ezúttal a vendégeknek segített, és a hazaiak egy üreskapus helyzetet is kihagytak. De nem lett belőle probléma. Bírta a nyomást a nagy szívvel játszó házigazda, leperegtek a percek, és megnyerte a mérkőzést! Komoly bravúrral nyitotta a szezont a Haladás!

Turzó József:

"Nagyon örülök, hogy legyőztük a Győrt. Persze látni kell a hibáinkat is, labdabirtoklásban például javulnunk kell. De hát egy Győr ellen soha nem könnyű játszani, főleg nem nyerni. De a lényeg az, hogy ha nem is szépen, de eredményesen játszottunk! Gratulálok a fiúknak, és köszönjük a közönség támogatását."

forrás: vasnepe.hu

Helyszínek, szervezők