Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.04.29 (Hétfő), 08:00

Az OB I-es vízilabda-bajnokság középszakaszának utolsó, 8. fordulójában az AVUS 14-13-ra nyert a Vasas ellen. Így a mieink biztosították helyüket az elsőosztályban.

 

AVUS-Vasas Plaket 14-13 (4-5, 4-4, 4-1, 2-3). - Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, középszakasz, 8. forduló, vezette: Füzesi, Veilandics.

AVUS: Kovács B. – Irmes 2, Polovic 1, EKLER B. 4, Kiss Cs., Baj 1, BASARA 3. Csere: HORVÁTH A., Takács J. 1, Juhász M., Garancsy 2, Kurucz, Takács K., Hajmási. Edző: Matajsz Márk.

Vasas: Jónás – MIKLÓS 2, Sélley-Rauscher 2, Hegedűs, SIMON 3, Takács B., Halek, Csere: Bencz 1, SZABÓ B. 4, Trombitás, Hőna 1, Hajdu, Major, Dévai. Edző: Bódis Máté.

Mivel a szombathelyinél korábban kezdődött UVSE-Szentes mérkőzésen az alföldiek 6-5-re nyertek, így az aligátorok azzal a tudattal szállhattak vízbe, hogy győzelmük esetén a 9-12. helyért játszhatnak, azaz már biztosan bentmaradnak az első osztályban.

Az angyalföldiek kezdték jobban és góllal a mérkőzést, Sélley-Rauscher talált be (0-1). A szombathelyiek elhibázták támadásaikat, ám három perc játékot követően már sikeresebben céloztak, Basara megúszott és egyenlített (1-1). Ám jött a válasz, Szabó Bence jobbról a bal sarokba helyezett (1-2). Érkezett az AVUS válasza: egy szép akciót követően Garancsy egalizált (2-2). A Vasas azonban gyorsan, góllal fejezett be egy akciót (2-3), de jött Takács János, és centerből emberből együtt bevarrta (3-3). A vasiak könnyű gólt ajándékoztak a vendégeknek, ám Ekler emberelőnyből egy kapufás bombagóllal válaszolt (4-4). A hazaiak védekezése nem igazán működött, így az első negyed végén 5-4-es vendégvezetést mutatott az eredményjelzőtábla.

A második negyedet viszont jól kezdték a hazaiak, két gyors góllal már az aligátorok vezettek (6-5). Ám az angyalföldiek nem adták fel, kapaszkodtak tovább (6-6). Ekler távoli találatával viszont újra a hazaiaknál volt az előny (7-6). Felváltva potyogtak a gólok, de állandósulni kezdett a hazaiak egygólos előnye. A negyed végére aztán megrázták magukat a vendégek és kiegyenlítettek, sőt, a vezetést is átvették (8-9). Sok volt a szabálytalanság, amelyeket a játékvezetők nem mindig vettek észre.

A harmadik negyedre kapust cserélt az AVUS, Kovács helyére Horváth állt be. A harmadik negyed Ekler révén vasi góllal indult (9-9), majd Horváth védésével folytatódott.  Óriási csata folyta a vízben, gyakran a durvaság határát súrolták a vendégjátékosok megmozdulásai. Ekler a kapus szeme között bombázott a hálóba, így három perccel a negyed vége előtt egyenlítettek a hazaiak (9-9), sőt, Basara remek lövésével hosszú idő után ismét átvették a vezetést (11-10). Az angyalföldiek büntetőből viszont csak a kapufát találták el. Basara megint betalált, két góllal mentek a hazaiak (12-10). Tombolt az uszoda, remek hangulatban pólóztak a csapatok. Az utolsó negyed tehát kétgólos hazai vezetésről indult. Azaz indult volna, mert az angyalföldiek azt reklamálták, hogy büntetőjük bentről jött ki. Először a Vasas, majd az AVUS videófelvételét is megnézték a bírók és a zsűriasztalnál ülő hivatalos személyek, majd előbbiek úgy döntöttek – helyesen – hogy nem volt gól. A videózás miatt tíz percet csúszott a szünet.

Az utolsó negyedet Baj emberelőnyből szerzett góljával indította az AVUS. Bencz ugyan szépített, ám ezt követően az aligátorok okosam, taktikusan járatták a labdát. Két és fél perccel a Irmes góljával már hárommal (14-11) vezettek a vasiak, és ugyan a hajrában egy gólra felzárkózott a Vasas, a vasiak sikere már nem forgott veszélyben. A sok kiállítással tarkított parázs és remek hangulatú meccsen a győzelmet talán jobban akaró AVUS nyert.

Az aligátorok a középszakasz negyedik helyén végeztek, így a folytatásban a 9-12. helyért először a Szentessel meccselnek. Az első találkozót szerdán, Szentesen rendezik.

forrás. alaigator.hu

Helyszínek, szervezők