Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.03.02 (Csütörtök), 08:00

Utoljára fakutyáztak, versenyeztek és korcsolyáztak a városi jégpálya látogatói. Ezen a télen minden eddiginél többen élvezték a siklás örömeit. A záróbulin több százan búcsúztatták a szezont.

Meztelen korcsolyázás, jégkarnevál, ügyességi versenyek - ebben a szezonban 30 ezren látogattak ki a jégpályára, köszönhetően az izgalmas programoknak is. Ez évtizedes rekord. Az utolsó alkalmat sokan kihasználták: Roland és Johanna is.

Stummer Roland - résztvevő
“Nagyon szeretnek korcsolyázni, az iskolával is jöttek korcsolyázni, mi meg kéthetente minimum ki szoktunk jönni. A Balatonon is többször voltunk, Sárváron is korcsolyázni, úgyhogy nagyon szeretnek korcsoláyzni.” - És ügyesek is? - “Igen. Megmutatjátok?”

Játék határok nélkül - a szezonbúcsúztató jéggálán minden korosztály megmutathatta, hogy milyen ügyesek a koris sportokban.

“Ez a 30. jégszezon”

Az utolsó találkozón is a legkedveltebb versenyszámokban mérhették össze ügyességüket a vállalkozó szelleműek.

Varga Jenő - elnök, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
“Floorball ütővel kapura ütés, kapura rúgás, azt nagyon szeretik, bár veszélyes, úgyhogy mögöttük fogunk állni, mert a lendítás miatt könnyen hátraesnek, azt majd be fogjuk mutatni, lesznek sor- és váltóversenyek, és fakutyaverseny is lesz.”

Az idei tél elején nyit ki újra a városi jégpálya - az időjárástól függ, hogy pontosan mikor. Várhatóan továbbra is díjmentesen korcsolyázhatnak az iskolások és az óvodások - idén 23 ezer gyermek élt ezzel a lehetőséggel.

 

forrás: sztv.hu

Videó

Helyszínek, szervezők