Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.02.07 (Péntek), 08:00

Magabiztos sikerének köszönhetően megelőzte az NB I-es sakkcsapatbajnokság tabelláján a Haladás VSE-Infraplan a 7,5:4,5 arányban legyőzött Kőbánya együttesét.

Az élvonalbeli sakkcsapatbajnokság 5. fordulójában rangadót rendeztek Szombathelyen, ahol a tabella harmadik helyén álló Kőbánya gárdáját fogadta közvetlen üldözője, a Haladás. A szombathelyiek semmit sem akartak a véletlenre bízni, ezért csatasorba állították a FIDE világranglistáján 2758 élőpontjával a 12-14. pozíciót elfoglaló Rapport Richárdot is.

A mérkőzés végül rendkívül jól alakult és a vasi zöld-fehérek 7,5:4,5 arányban megnyerték az összecsapást és ezzel feljöttek a harmadik helyre.

A vasi együttesből Bartel, Babula, dr. Kovács és Csonka gyűjtötte be a teljes pontot. Rapport sötéttel remizett a vendégek éltáblásával, Erdős Viktorral.

- Nagyon fontos győzelmet arattunk a Kőbánya ellen. Ennek a sikernek köszönhetően akár még az ezüstérem is elérhetőnek tűnik. Azt biztosra veszem, hogy a tavalyi hatodik helyezésünkhöz képest jóval előbbre tudunk végezni – értékelte a történteket Pergel László szakosztályvezető.

Haladás VSE-Infraplan I.-Aquaréna Kőbánya SC 7,5:4,5

Győzött: Bartel, Babula, dr. Kovács, Csonka

Remizett: Rapport, Hracek, ifj. Héra, Ruck R., Kiss A., Borhy, Lakos

 

A Haladás VSE II. csapata 8,5:3,5 arányú vereséget szenvedett a bajnoki címre törő Ajka I. gárdájától. A vasi zöld-fehérek a Charousek-csoport tabellájának negyedik pozíciójában állomásoznak.

Haladás VSE-Infraplan II.-Bányász SK Ajka I. 3,5:8,5

Győzött: Sárdy, Gömböcz

Remizett: Ruck T., Pergel L., Barasits

 

Az NB II-ben szereplő Haladás VSE III. fölényes, 10:2 arányú győzelmet aratott a sereghajtó Ajka együttese ellen. A szombathelyiek az 5. fordulót követően a harmadik helyen állnak a Széchenyi-csoportban.

Haladás VSE-Infraplan III.-Bányász SK Ajka II. 10:2

Győzött: Takács G., Rövid, Joó, Gutmann, Varga T., Horváth R., Király, Petróczy

Remizett: Németh D., Gaál, Tóth T., Hajdú

forrás: haladas.hu

Videó

Helyszínek, szervezők