Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.07.27 (Csütörtök), 08:00

Az Újpest ellen kezdünk - Magyarics Zoé Asztriába igazolt

Az Újpest ellen kezdi a 2017/18-as bajnokságot a tavalyi bronzérmes Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A vasiaktól távozott Magyarics Zoé, a támadó Ausztriába igazolt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a női labdarúgó-bajnokság 2017/18-as idényének sorsolását. Csakúgy mint tavaly, idén is nyolc csapattal startol a bajnokság, a Budapest Honvéd kiesett, a Diósgyőri VTK újoncként feljutott. A tavalyihoz képest nem változott a lebonyolítás: az alapszakaszban oda-visszavágós rendszerben játszanak a csapatok, majd az első négy gárda a felsőházban, az utolsó négy az alsóházban folytatja a küzdelmeket. Ezt követően az első két helyezett az aranyéremért, a harmadik-negyedik a bronzért játszik. A szombathelyiek a Király Sportlétesítményben rendezik hazai meccseiket.

A Viktória programja (a napokat és a kezdési időpontokat később jelöli ki a szövetség). 1. forduló, augusztus 19.: Viktória-Újpest, 2. forduló, 26.: MTK-Viktória, 3. forduló, szeptember 2.: Győri ETO-Viktória, 4. forduló, 9.: Viktória-FTC, 5. forduló, 23.: Astra-Viktória, 6. forduló, 30.: Viktória-Diósgyőr, 7. forduló, október 7.: Kóka-Viktória, 8. forduló, 28.: Újpest-Viktória, 9. forduló, november 4.: Viktória-MTK, 10. forduló, 11.: Viktória-Győri ETO, 12., 18.: FTC-Viktória. 13. forduló, 2018. március 3.: Diósgyőr-Viktória, 11.: Viktória-Astra.

A szombathelyiekkel kapcsolatos hír, hogy távozott Magyarics Zoé. A 19 éves, válogatott futballista 27 NB I-es mérkőzésen öt gólt szerzett, az elmúlt szezonban sokat bajlódott sérüléssel. A támadó az osztrák első osztályú Südburgenlandban folytatja pályafutását. Az oberwarti együttes a legutóbbi bajnokságot tíz csapat közül a kilencedik helyen zárta.

- Sajnos nem úgy sikerült a legutóbbi évem, ahogy szerettem volna, amiben közrejátszott, hogy az egy esztendővel ezelőtt szerzett lábközépcsont-sérülésem még most sem jött rendbe - mondta a jelenleg a válogatottal a hétvégi Balaton Kupára készülő Magyarics. - Gyakorlatilag végig sérülten játszottam a Viktóriában. Noha egy féléves ferencvárosi kitérőt követően immáron hat esztendeje Szombathelyen futballoztam, úgy éreztem, eljött a váltás ideje. Hamarosan érettségizek, utána - legkésőbb télen - fejlődésem, megújulásom érdekében külföldre akartam szerződni. Ám a Viktóriánál két évre szóló szerződéseket kellett volna a nyáron aláírnunk. Márpedig ahogy említettem, én korábban távozni akartam. Több ajánlatom akadt, de éppen az iskola miatt egyelőre mindenképpen Szombathely közelében akartam maradni. Így került képbe a Südburgenland, ahol Szvorda Melinda, Vörös Viktória és Megyeri Boglárka személyében három volt viktóriás is futballozik. Habár az előző bajnokságban utolsó előtti helyen végzett a csapat, idén az első ötbe kerülés a cél. A dobogóra nehéz odaférni, ám a negyedik-ötödik helyre bárki beérhet. Tisztában vagyok vele, hogy a Viktóriához képest gyengébb együttesbe szerződtem, de az osztrák bajnokság erős, tudok fejlődni. Másrészt nem évekre tervezek, ha jól megy a foci ősszel, télen biztosan lesz lehetőségem váltani - akár Ausztrián belül.

Helyszínek, szervezők