Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.09.24 (Kedd), 08:00

Történelmi esemény színhelye volt szombat este az Aréna Savaria, hiszen 44 esztendő után újra közel 2 ezer szurkoló előtt sikerült NB I-es bajnoki pontot szerezni.

 

SZOMBATHELYI KKA - Alba Fehérvár KC 29-29 (15-14)

K&H női kézilabda liga 4. forduló - Szombathely, Aréna Savaria 2000 néző

SZKKA: Katarina Tomasevic (k) 21/5 24% - Jovetic Dijana 4, Pődör Rebeka 2, Biljana Bandelier 7, Mayer Szabina, Virág Noémi 4, Csire Fanni 1. - Csere: Gadányi Maja (k) 23/10 43% - Mayer Maja, Ivana Mitrovic 5, Pődör Blanka, Horváth Anna, Horváth Petra 3, Szendrei Barbara, Liliia Gorilska 3.

Alba: Attingré – Zazai 1, Piller, Walfisch 8 (1), Boldizsár, Mendí 4 (1), Pelczéder 1. Csere: Mistina (kapus), Dubán 3, Töpfner 3, Moutsogianni, Szarka A. 2, Rózsás 7. Edző: Deli Rita
 

Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 8. p.: 6–3. 14. p.: 8–8. 19. p.: 10–12. 25. p.: 13–12. 35. p.: 17–16. 40. p.: 20–20. 46. p.: 24–22. 55. p.: 28–28.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 5/2

Megadtuk a módját első NB I-es hazai mérkőzésünkön. Elsötétült az aréna, az utánpótlás játékosok vezetésével, a legionáriusok sorfala mellett mutatták be csapatunkat. A kezdés előtt Pődör Zoltán klubelnök és Molnár Miklós, valamint Koczka Tibor alpolgármesterek köszöntötték a 44 évvel ezelőtti, utoljára NB I-ben szereplő szombathelyi csapat tagjait. Ott volt egyébként a csarnokban Szabó József is, Répcelak polgármestere, aki még élőben, a helyszínről szurkolta végig az 1975-ös, utolsó bajnokit és ma is nagy rajongója a sportágnak. Nem mellesleg pedig kivá otthont biztosít a répcelaki városi sportcsarnokban lányainknak. 

A lelátón egyébként számtalan ismerős arccal találkoztunk, a helyi politikusok mellett a mieinkért szorított többek között Farkas Ágnes olimpiai ezüstérmes, egykori klasszis kézilabdázó, de a Falco kosarasai, ismert vállalkozók és egyéb celebek is kíváncsiak voltak a debütálásunkra.

A kezdődobást Molnár Miklós végezte el, aki a klub 001-es számú bérletének tulajdonosa. A mai estén debütált az SZKKA új kabalafigurája, egy oroszlán is, akit majd szurkolóink keresztelhetnek el.

Remek hangulat fogadta a csapatokat, nagy volt az iram, pörgős a játék. Virág Noémi szerezte az első gólunkat, majd két légiósunk, Bandelier és Gorilszka is betalált, így három perc után 3-0-ra vezettünk. A vendégek zavarba jöttek, és nem tudták lereagálni a villámrajtunkat még egy hétméterest is kihagytak. Piller súlyosnak látszó sérülést szenvedett. 5 percet kellett várni az első fehérvári találatra, Walfisch szerezte. Nem maradt megválaszolatlanul, a szombathelyi nevelésű Csire Fanni gyönyörű ejtésgólt jegyzett, 5-1. Hiába volt tarthatatlan Bandelier, elég volt egy pillanatnyi megingás, könyörtelenül kihasználta az Alba, és a tizedik percre feljött egyre, 7-6. A 12. percben, 8-6-nál időt kért az Alba. Használt a timeout, a tizennegyedik percre kiegyenlítettek a fehér mezesek, 8-8, majd fordítottak is. 10-12-nél Marosán György is magához hívta az övéit. A mieinknél is hatottak az edzői tanácsok, előbb egyenlítettünk, majd visszavettük az előnyt. Valósággal felrobbant az Aréna Savaria, amikor a frissen pályára küldött Gadányi Maja hetest hárított, sőt a kipattanót is védeni tudta. 15-14-es szombathelyi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A térfélcsere után hamar fordult a kocka, a 32. percben 15-16-ot mutatott az eredményjelző. Ezután Bandelier köszönt be először a mieinktől, ezzel már hat gólnál járt a vb-ezüstérmes. Továbbra is lüktető volt a játék, 17-16-nál már mi álltunk jobban, amikor öt perc után időt kért a vendégek olimpiai ezüstérmes mestere, Deli Rita. Izgalmas volt a meccs, fej-fej mellett haladtak, és felváltva vezettek a csapatok. A negyvenedik percben, 19-20-nál az SZKKA próbálta meg rendezni a sorait egy időkéréssel. Sikerült megújulni, a kapuban továbbra is bravúrt bravúrra halmozott Gadányi, Pődör Rebeka pedig két bombagólt is dobott. A másik oldalon elsősorban Walfischtól és Rózsástól jöttek a gólok. Hiába léptünk meg egy-két góllal, rendre visszajött az Alba. Mindkét oldalon a támadójáték dominált, a nézők legnagyobb örömére, bár vélhetően a két kispadnak ez már kevésbé tetszett. 29-28-nál például az Alba edzője kért időt. A vége előtt 1'20"-szal, 29-29-nél heteshez jutottunk, de Bandelier próbálkozását Armelle Attingre kivédte. Sikerült a blokk, a győzelemért támadtunk az utolsó másodpercekben. Talpon az aréna, pattanásig feszültek az idegek. A vendégek szabálytalankodtak, de, ahelyett, hogy a játékvezetők megállították volna az órát, hagyták leperegni az utolsó másodpercket, így időn túli szabaddobáshoz jutottunk. Bandelier próbálkozása elakadt a falban, így mondhatni, hogy igazságos döntetlennel ért véget a találkozó, bár a hazai győzelem is benne volt a meccsben.

A lányok nagyon nagyot harcoltak, kis szerencsével akár nyerhettek is volna, de így is értékes pontot szereztek a remek erőkből álló fehérváriak ellen. A lefújás után nagy tapsot kapott a csapat, jó volt látni a boldog szombathelyi szurkolók és  a többszáz fős utánpótláskorú játékosunk arcát.

Szép volt, csajok!

forrás: http://www.szombathelyikezilabda.hu

Helyszínek, szervezők