Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.06.08 (Hétfő), 08:00

A nehezebbik szerrel pedig Halász Bence és Gyurátz Réka is minden eddiginél jobb eredményt ért el

Szombaton rendezték a Dobó SE úgynevezett – és itt most ezen a szón nagy hangsúly van – téli dobóverseny-sorozatának ötödik, utolsó állomását. Hiába, ez a fránya koronavírus sok mindent elnyújtott, lelassított… De a vasi megyeszékhelyen nem engedték el ezeket a versenyzési lehetőségeket, amint még és amint már volt rá legálisan lehetőség, odaállhattak a versenyzők a dobókörbe, és produkálhattak hivatalos, szakzsargonnal élve ranglistaképes eredményeket.

Olyannyira ranglistaképeseket, hogy Halász Bence például a világranglista élére dobta magát.

Tavalyi világbajnoki bronzérmesünk ugyanis ezen a napon 78.86 méterre javította idei legjobbját, több mint másfél méterrel nagyobbat dobva, mint két hete – és több mint egy méterrel nagyobbat dobva, mint a világ idei legjobbja, amelyet az ukrán Mihajlo Kohan tartott 77.62-vel február 14. óta. És az sem mellékes, hogy a 22 éves magyar klasszisnak ez élete eddigi második legnagyobb dobása a hivatalos kalapáccsal, ennél messzebbre csak az egyéni csúcsa (79.57) elérésekor szállt a szere két éve.

„Jobb időjárási körülmények között versenyezhettünk, mint két hete, és úgy tűnt, hogy ez a versenyzőkre is jól hat, jól kihasználták ezt a lehetőséget, mindenkinek sikerült javítania az előző viadalhoz képest. Újabb két legjobb országos eredmény született, meg annak örülök még, hogy a fiatal Doma Benedek lábsérülése után visszaküzdötte magát a nemzetközi élmezőnybe” – értékelte a történteket Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE edzője, aki természetesen rendezője is volt a szombati viadalnak mint a versenybíróság elnökhelyettese.

És amire külön kitért: a két legjobb országos eredmény ismét nehézkalapáccsal született, amellyel a férfiaknál Halász Bence 31.97-tel hat centit javított az immár általa tartott nem hivatalos csúcson, míg a nőknél Gyurátz Réka Divós Katalin 16 esztendős 31.37-es rekordját adta át a múltnak 31.69-es dobásával. A normál versenykalapáccsal pedig idén először dobta túl a 70 métert (70.20), vagyis ő is egyre jobb formába lendül. A kalapácsvetés két második helyezettje viszont már most élete formájában van: a 22 éves Rába Dániel 73.85-tel, a 20. évében járó Németh Zsanett 63.90-nel dobott új egyéni csúcsot.

További jó hír, hogy diszkoszvetésben Kerekes Dóra tartja 55 méter körüli formáját. Folytatás július 4-én!

forrás: atletika.hu

Helyszínek, szervezők