Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2020.03.02 (Hétfő), 08:00

SZOMBATHELYI HALADÁS - DOROGI FC 1-0 (1-0)

Haladás: Verpecz – Tóth D., Jagodics, Devecseri, Bosnjak – Kiss B., Szekér – Medgyes (Farkas, 46.), Jancsó, Rácz -Tóth-Gábor.

Dorog: Mursits – Nyíri, Rjasko, Dlusztus, Lencsés –Vígh (Paudits, 60.), Kitl (Beke, 55.) Takács P., Földi Forró – Délczeg,

A Haladásban a korábbi sérültek mellé Németh Milán is feliratkozott. A bal oldali védő a meccset megelőző utolsó edzés legutolsó pillanatában, egy sprintnél szenvedett combsérülést. A mérkőzés első helyzete a dorogiak előtt adódott, Földi 12 méterről alig lőtt a bal sarok mellé. Nem sokat kellet várni az első hazai lehetőségre sem, Tóth-Gábor 19 méteres lövését védte az exszombathelyi Mursits.  A 11. percben megszerezte a vezetést a Haladás. Kiss Bence került lövőhelyzetbe középen, a kaputól 19 méterre, de önzetlenül a bal oldalon felfutó Medgyeshez továbbított, a hosszú sérülése után visszatérő támadó 11 méterről, laposan a kapu közepébe lőtt (1-0). A folytatásban kiegyenlítődött a játék, egyik csapat sem tudott fölényt kiharcolni. A vasi támadások ugyanakkor jóval gólveszélyesebbek voltak, a dorogiak nem boldogultak a két meghatározó védőjét - Schimmer Szabolcs, Németh Milán - nélkülöző zöld-fehér ellen. A hazaiak türelmesen futballoztak, szépen felépítették támadásaikat, többször is megbontották a széleken a dorogiak védelmét. A 39. percben Rácz jobb oldali fejesét Devecseri fejelte kaputa 12 méterről, de Mursits védett. 

A szünetben cserélt Mátyus János, a gólszerző Medgyes helyett Farkas Balázs állt be. A második félidő elején kissé visszaesett az iram és a színvonal, mindkét csapat sok hibával játszott. A 65. percben Paudits iramodott meg, de 19 méteres, jó helyzetből leadott lövését biztosan védte Verpecz. A dorogiak enyhe mezőnyfölényben futballoztak, ebben a periódusban akadozott a szombathelyiek játéka, viszont a védelem stabilan állt a lábán. A vendéggárda az idő múlásával egyre bátrabbá vált, egyre inkább áttevődött a játék a szombathelyiek térfelére. A vasiak azonban ha alkalmuk nyílt rá, igyekeztek gyors ellentámadásokat vezetni. Ám jobbára azzal voltak elfoglalva, hogy megtartsák fontos, egygólos vezetésüket. Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra nyertünk!!!!

Az első félidőben jól és gólveszélyesen futballoztunk, a másodikban őriztük előnyünket.

 

forrás: haladas.hu

Helyszínek, szervezők