Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.11.13 (Hétfő), 08:00

A női labdarúgó NB I. 10. fordulójában rengeteg helyzetet hozó mérkőzésen a Haladás-Viktória 1-0-ra legyőzte a Győrt.

Haladás-Viktória–ETO FC Győr 1-0 (0-0). – Király
Sportlétesítmény, 100 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Somogyi.
Viktória: Bíró – Balogh, TÁLOSI, Fördős, KUN – CSIDEI, Tóth A. (Fábián, 42., Király, 44.), Manhart – Szakonyi (Kiss Zs., 91.), SIKLÉR, ÖREG. Edző: Simon Attila.
Győr: Mészáros – EEDÉSZ, Kovács L., SÁROSI (Fél A., 52.), Gődér – Fél P., Csötönyi, DÉNES, Süle - Ugarte, SIPOS. Edző: Horváth István.

A kezdést követően a győriek ragadták magukhoz az irányítást, kisebb helyzeteket ugyan kidolgoztak, ám gólt a vasiak szerezhettek volna. A 21. percben Siklér 15 méterről, balról a felső lécet találta el. Három perc múlva egy ETO-támadásnál előbb Erdész lőtt a felső kapufára, a kipattanót Sipos ugyanoda bombázta vissza. A félidő hajrájában Tóth rúgást kapott a lábfejére, a 42. percben le kellett cserélni, majd két perc múlva a helyére beálló Fábiánt is, középpályás egy rossz mozdulatnál combizomhúzódást szenvedett.

Szünet után fölénybe került a lendületesen futballozó vasi együttes, sorra vezette formás akcióit. Lüktetett a meccs. A 66. percben egy tűzijátéknál Siklér a felső lécre lőtt, majd Tálosi ismétlését védte bravúrral Mészáros. A nagy nyomás góllá érett: a 84. percben Öreg bal oldali szögletét Siklér hat méterről, a kapunak háttal állva a hálóba fejelte (1-0).

Végig jó iramú, izgalmas, változatos, mindkét kapu előtt sok helyzetet hozó, rangadóhoz méltó mérkőzésen a nagy akarással futballozó Viktória rászolgált a győzelemre.

Simon Attila: – Noha helyzetekben és játékban nem sikerült felülmúlnunk a győrieket, akaratban, agresszivitásban és lelkesedésben igen. Ez a három tényező pedig a futballban döntő faktor.
További eredmények: Diósgyőr–MTK 0-1, Kóka–Astra 1-3.

Helyszínek, szervezők