Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2017.02.06 (Hétfő), 08:00

Február 12-én indul az NB1/B bajnokság tavaszi sorozata. A zöld fehérek „hazai” pályán, Bükön fogadják ellenfelüket, a mohácsi csapatot.

A kemény alapozás után elértünk a felkészítő mérkőzésekig, ahol tesztelni tudjuk az elmúlt időszak munkáját. Három új játékost is igazoltunk a tavaszi szezonra, melynek célja a támadójáték variációs lehetőségeinek növelése és nem utolsó sorban a játékunk felgyorsítása.

Az első felkészülési meccsünkön a Budaörs NB1-s csapata fogadta a mieinket. Sikerült felmérnünk, hogy egy magasabb osztálybeli klub ellen hogyan tudunk játszani. A hibáink mellett szép számmal voltak jó és taktikus megmozdulásaink is, ami kezdi az összeszokottság érzését kelteni. Nagyon dicséretes, hogy méltó ellenfelei voltunk az Nb1-es csapatnak, amit jól mutat, hogy a mérkőzés 48. percében csak hárommal vezetett ellenfelünk. Sajnos az utolsó 10 percre fejben elfáradtunk. A támadásban elkövetett hibáinkat a Budaörs kihasználta és gyors leindulásokkal 9-re tornázta a különbséget.  A mérkőzés után a NEKA otthonába utaztunk, Balatonboglárra. A délutáni mérkőzés kicsit fáradtan és lassan indult, de a második félidőtől felpörgött a játék, és egy izgalmas mérkőzésnek lehettünk tanúi.  Felváltva vezettek a csapatok, de most mi bírtuk a hajrát jobban, aminek meg is lett az eredménye. Három góllal vertük a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát.

Hamar Zoltán edző a két mérkőzés során minden játékosnak lehetőséget adott, amit jó játékkal háláltak meg a kerettagok.  Nagyon szép egyéni teljesítmények mellett, kifejezetten jó volt látni a csapategységet, az egymásért küzdést és a győzni akarás vágyát a lányok  arcán!

A korai kelés, a hosszú utazás mind-mind a felkészüléshez és a komfortérzet tágításához tartoznak.

Szombaton egy négycsapatos tornán való részvétellel zártuk le a felkészülési szakaszt. A körmendi tornán lehetőség nyílt a  betanult figurák pontosítására, finomhangolására.

Csapatunk mindkét mérkőzését magabiztosan nyerte, ami jó előjel a bajnoki nyitány előtt.

A következő hét már az utolsó hajrá a bajnokság előtt, az edzéseken a stratégia és technikai elemek javítása kapja a főszerepet. 

 

Helyszínek, szervezők