Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2021.05.03 (Hétfő), 08:00

A felső-házi rájátszás hetedik fordulójában 4-2-re győzte le NB I.-es futsalcsapatunk a vendég, DEAC gárdáját. A mieink a hiányzók ellenére is igazi csapatmunkával tartották itthon a 3 pontot. A Berettyóújfalu hazai döntetlenjével pedig listavezetőként növeltük előnyünket legnagyobb riválisunkkal szemben.

Haladás VSE - DEAC 4-2 (2-1)

Haladás VSE: Gyimesi Máté - Kovács Máté, Hajmási Milán, Gerencsér Antal, Henrique Diniz, Homlok Levente, Nagy Kevin, Horváth Péter, Sipos Gergő, V. Bartha Dávid, Vas Ádám, Szakasics Balázs, Vidák Balázs.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

 DEAC: Krajcsi Bence - Faragó Lajos, Tóth Attila, Siska Gergő, Kántor Tamás, Dobi Attila, Sánta János, Szentes-Bíró Tamás, Szabó Lajos, Thiago Alves, Berecz Rafael, Szabó János.

Vezetőedző: Elek Gergő

Gólszerzők: Kántor Tamás (2., 3. - mindkettő öngól), Henrique Diniz (25.), Faragó Lajos (30. - öngól), illetve Tóth Attila (17.), Szentes-Bíró Tamás (22.)

A hétfői, Kecskemét ellen megnyert mérkőzésből meríthettek erőt játékosaink, akikre pénteken újabb feladat várt. A felső-házi rájátszás hetedik fordulójában a remek formában lévő DEAC látogatott a Haladás Sportkomplexumba, amely legutóbbi két találkozóján hat pontot szerzett. Helyzetünket ezúttal is nehezítette, hogy Alasztics Marcell, Dávid Richárd és Darrieer sérülés miatt kényszerült kihagyni a derbit, míg Milos Simic begyűjtötte ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt ő is civilben foglalt helyet a lelátón. Gyorsan döntésre szerettük volna vinni az összecsapást, mert a kezdést követően nagy elánnal estünk neki ellenfelünknek, és az első akciónkból a vezetést is megszereztük. Kovács Máté egyéni szólóját követően lőtt úgy a kapuba, hogy kísérletébe beleért egy vendég védő (1-0). Még fel sem ocsúdtak az első sokkból a hajdúságiak, máris kettőre nőtt előnyünk: a harmadik perc kezdetén Gerencsér Antal lemásolta csapattársa találatát (2-0). Vezetésünk birtokában is támadásban maradtunk, először Sipos távoli bombáját kellett Krajcsinak védenie, majd Hajmási közeli kísérleténél Thiago a gólvonalról tisztázott. Az első félidő utolsó perceiben viszont villant a DEAC, Tóth Attila révén a 17. percben szépített a debreceni csapat (2-1). Gyimesi bravúrjaival sikerült megőrizni vezetésünket, de a térfélcsere után egy védelmi megingás után tehetetlen volt Szentes-Bíró közeli lövésével szemben (2-2). Juanra Calvo időkérése újult erőt kölcsönzött játékosainknak, és ennek a játékrész közepére meg is lett az eredménye. Henrique Diniz a 25. percben egy szép támadás végén pókhálózta ki a felső sarkot (3-2). Néhány pillanattal később ismét kettővel mentünk, ekkor Dróth látványos sarkazását a védők már csak a kapuba tudták segíteni (4-2). A DEAC ezután mindent egy lapra feltéve rohamozott, öt a négy elleni játékkal próbálták ledolgozni hátrányukat, kevés sikerrel. A győzelem mellett annak is örülhetnek szurkolóink, hogy a nagy rivális Berettyóújfalu hazai környezetben botlott a Kecskemét ellen (2-2), így négy pontra nőtt előnyünk, és őrizzük listavezető pozíciónkat.

Juanra Calvo, vezetőedző: -Tudtuk, hogy a DEAC elleni mérkőzés nehéz lesz. Ellenfelünk sokat fejlődött az elmúlt két év alatt és komolyan kell venni a fiatal, ám rendkívül agilis csapatukat. Szerencsére jól kezdtük a találkozót és próbáltuk kontrollálni az összecsapást. Amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani és annak is nagyon örülök, hogy hétről-hétre jó teljesítményt nyújtunk.

forrás: haladas.hu

Videó

Helyszínek, szervezők