Adatok betöltése...

Sport

Hírek

Hírek

2019.06.14 (Péntek), 08:00

A 26 mérkőzésig tartó alapszakasz során a Falco remekül játszva rommá verte a mezőnyt, csupán ötször hagyták el vesztesen a parkettet. A Körmend lényegesen gyengébben szerepelt, 14-12-es mérleggel a hetedik helyen csúsztak be a rájátszásba.

A fináléig vezető úton szinte meg sem izzadtak a sárga-feketék; kisöpörték a Nyíregyházát, majd 3-1-es összesítéssel léptek túl az Albacompon. Az MTE nem kis meglepetésre felülmúlta a Dombóvárt, majd 5 meccses párharcban gyűrte maga alá a Szolnoki Olajt.

A döntő első mérkőzésén élt a pályaelőnnyel a - Kálmán vezette - Szombathely, hat ponttal múlták felül a riválist.
A második felvonás is a Falco akarata szerint alakult, azonban a negyedik negyedben megfogyatkoztak a sárga-feketék, Doyne és Alekszejev is kipontozódott. A Körmend otthon tartotta a győzelmet, 95-93.

Hiába volt június, a harmadik meccsen hatalmas zakót kaptak az Aréna Savariában a vendég piros-feketék. Szórakoztatóan játszott a Falco, Ciric és Doyne majdnem 50 pontot dobtak, a végeredmény 109-79.

Az indulatoktól fűtött körmendi "katlan" volt a negyedik találkozó helyszíne, ahol a Falco nagyon korán ellépett a hazaiaktól, 8-24 is volt az állás. A szünetre felzárkózott az MTE, de a második félidő is a Falcoé volt. Először lett bajnok a Szombathely!

Eljött az ünneplés ideje, a körmendiek átvették az ezüstöt, utána azonban elárasztották a parkettet a sárga-fekete szimpatizánsok, és a vállukon vitték körbe a játékosokat. Feigl és Doyne gondoskodtak róla, hogy háló ne maradjon a "katlanban". Otthon sem lehetett panasz a hangulatra, a „kiscsarnokban” ünnepelt a tábor. A hazaérkezés után pezsgőfürdő és tűzijáték várta a hősöket. Késő éjszakába torkolló ünneplés várt Szombathelyre.

A CSAPAT TAGJAI: Arnas Kazlauskas, Jara Rubin Doyne, Pankár Tibor, Borszéki Csaba, Kálmán László, Mikalai Aliakseyeu, Váradi Kornél, Papp Balázs, Will Tamás, Szanati Mátyás, Andrija Ciric, Feigl Imre, Csiszár Dániel, Edwin Draughan, Trevor Harvey és Horváth Dávid voltak. 
VEZETŐEDZŐ: Srećko Sekulović

forrás: falcokc.com

Helyszínek, szervezők