Adatok betöltése...

Programok

Zene/Koncert

Zene/Koncert

Ozone Mama koncert

Végállomás Club 

2017.02.18 (Szombat), 20:30

    1
  • Belépőjegy:

    • 1000 Ft

Újra Szombathelyen a hazai vintage-rock éllovasa, az Ozone Mama! Ezúttal a pszichedelikus rock kőszegi fenegyerekei, a FUZZ BOX fűti fel majd a hangulatot.

Kapunyitás: 20:30
FUZZ BOX 21:00
Ozone Mama 22:00

Belépő: 1000.- Ft
-------------------------------------------
Az Ozone Mama kétségkívül a hazai vintage-rock éllovasa. Remek dalaik modern felfogásban adják vissza a késő hatvanas, kora hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Zenéjük egyedi, energikus, hazai és nemzetközi elismerést egyaránt kivívó, színpadi produkciójuk pedig kiemelkedően látványos.

Debütáló lemezükkel (The Starship Has Landed) 2012-ben Fonogram-díjat nyertek. Második anyaguk, a Freedom EP 2013. tavaszán látott napvilágot. A korongot indító 'Go'-t az MR2-Petőfi Rádió rotációban játszotta, de számos európai, amerikai és kanadai rádió is műsorára tűzte. 'I Really Care' című daluk megjelent az egyik legtekintélyesebb nemzetközi szakmai lap, a Classic Rock Magazine CD mellékletén. A 2013-as Hard Rock Rising világméretű zenei vetélkedőn hazánk legjobbjaiként a nemzetközi mezőnyben is népszerűek voltak.

A Székely Márton (ének), Gábor András (gitár, vokál), Dobos Gergely (basszusgitár) és Gulyás Máté (dobok) alkotta négyest a 2015. őszén Sonic Glory címmel megjelent nagylemezéért a szakmai zsűri 2016-ban "Az év hazai hard rock vagy metal albuma" kategóriában ismét Fonogram-díjjal jutalmazta. A lemezt - melynek nemzetközi sajtóvisszhangja igen pozitív volt - magas pontszámmal méltatta a Classic Rock Magazine is, és ezzel jelenleg az Ozone Mama az egyetlen magyar zenekar, akik már visszatérő vendégei a szaklapnak.
-------------------------------------------
FUZZ BOX egy pszichedelikus rock banda Kőszegről. Stílusuk alapvetően a 60-as évek végének legkevésbé sem józan művészetére – zenéjére, és filozófiájára épül. A korszak szerves része volt a politikai elit és a hatalom elleni lázadás és tiltakozás; valamint az elme végtelenül univerzális lehetőségeinek, a lélek és a tudat teljes felszabadításának hirdetése. Ez természetesen részévé vált az akkoriban alkotott zenéknek is – csodálatos és utánozhatatlan művészeti alkotások születtek.
A Pontyos Gábor vezette négyes jelenlegi műsora egyfajta tisztelgés ezen korszak legnagyobb úttörői, a Led Zeppelin, a Pink Floyd és a legendás gitáros, Jimi Hendrix előtt - egy sodró lendületű, eklektikus összeállítás sokat tapasztalt, rutinos zenészek által előadva.
Ez az időszak volt a legnagyobb rockzenei és zenéhez kapcsolódó technikai felfedezések korszaka is: addig soha nem hallott, furcsa és szokatlan zenei megoldások és hanghatások ejtették ámulatba, vagy taglózták le elemi erővel a közönséget. A zenekar neve is innen ered - a 60-as évek torzított gitárhangzását jellemző gitár-effektről van szó.
A zenekar tehát a 60-as évek végének feszes, erőszakos, színes rock zenéjét játssza vibráló energiabombaként, improvizatívan, újraélve és saját ötleteit belefűzve.

Pontyos Gábor - gitár
Kappel Ottó - basszgitár
Scheer Viktor - ének/gitár
Schwahofer Zsolt - dobok

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők