Adatok betöltése...

Programok

Színház/Tánc

Színház/Tánc

Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk

Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad 

+3694319289

http://wssz.hu/

wssz@wssz.hu

2021.10.28 (Csütörtök), 19:00

  • Műfaj:

    • - zenés játék -
  • Belépőjegy:

    • Jegyár: 4.200 Ft (nyugdíjas jegyár: 2.800 Ft, diák jegyár: 2.400 Ft)

Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk

- zenés játék -

Molnár Ferenc regénye alapján

A színpadi változat kialakításában részt vett: Marton László és Radnóti Zsuzsa, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva.

Molnár Ferenc nemzetközileg is elismert ifjúsági regénye számos színpadi és filmes adaptációt ihletett, Magyarországon az egyik legolvasottabb és legnépszerűbb irodalmi mű. A zenés verzió ötlete a 2005-ös A Nagy Könyv című műsor után született: Geszti Péter, Dés László és Grecsó Krisztián munkája, a szöveghez felhasználták Török Sándor átdolgozásának néhány elemét is. Az ősbemutató Radnóti Zsuzsa és Horváth Csaba közreműködésével a Vígszínházban volt 2016-ban Marton László rendezésében, ahol egyébként annak idején Molnár Ferenc háziszerzőként működött. A zenei felvételből nagy sikerű CD-t készült. Az előadást azóta is telt házzal játsszák, több vidéki színház is műsorára tűzte. Ezúttal a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán bukkanak fel Nemecsekék.

„Ez a kis darab terméketlen, hepehupás pesti föld, ez a két ház közé szorított kis rónaság, ami az ő gyereklelkükben a végtelenséget, a szabadságot jelentette, ami délelőtt amerikai préri volt, délután Magyar Alföld, esőben tenger, télen az Északi-sark, szóval a barátjuk volt, s azzá változott, amivé ők akarták, csak hogy mulattassa őket."
(Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk)

Rendező: Réthly Attila
Bemutató: 2020. október 9. Nagyszínpad

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők