Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

VASI VIZEKEN – FEEDER KUPA 2019. ( 1 forduló, 5 óra) Megosztom

Lukácsházi Abért I-II. tó 

2019.09.15 (Vasárnap), 06:45

  • Sportág:

    • Horgászat

  • Dátum: 2019.09.15. 06:45
  • Helyszín: Lukácsháza, Abért II. tó
  • Nevezési díj: Nincs
  • Nevezési határidő: 2019.09.12. 10:00
  • Szervező: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

 

Versenykiírás

Verseny menete:          A verseny egy 5 órás fordulóban kerül lebonyolításra.

6:45                             regisztráció

7:15                             megnyitó, sorsolás

7:30                             rajthelyek elfoglalása, felkészülés

8:15                             csali ellenőrzésének megkezdése

8:50                             etetés kezdete

9:00                             verseny kezdete

13:50                           jelzés az utolsó 5 percre

14:00                           verseny vége

15:30                           eredményhirdetés

Szabályok:

Etetőanyag – átöntés után, használatra kész állapotban - maximum 12 liter és csali maximum 2,5 liter használható. (max.: 0,5 liter etető szúnyoglárva, ezen felül 1/8-os /0,125 l/ csalis edénybe  tűzőszúnyog, giliszta mennyiség max. 0,5 liter)) Az etetőanyag kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Tilos a víz felszínén úszó etetőanyagok használata. Engedélyezett a  csalitüske, valamint a műpelletek használata.
Minden versenyzőnek rendelkezni kell a verseny napján 2019.évre érvényes Szövetségi területi jeggyel.Érvényes jegynek tekinthető a Szövetség által kiadott  Vas megyei komplett, a 3 tavas vasi, az időszaki vasi, az éves Abért tavi, a tavakra érvényes éves zalai, valamint a napi-heti területi jegyek)
A verseny ideje alatt - kivéve az előtte lévő etetési 10 percet -  etetni kizárólag feederkosárral szabad, a kézzel történő etetés valamint minden segédeszköz, csúzli, parittya, rakéta, horgászbot stb. használata egyaránt tilos.
A megengedett legnagyobb feederkosár mérete 7x5 cm. Olyan kosár, melynek bármely  paramétere meghaladja a megengedett maximumot, nem használható. Method szerelék használata engedélyezett.
A megengedett legnagyobb horogméret a 10-es. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható, vitás esetben a versenyzőnek fel kell tudnia mutatni a használt horog gyári csomagolását, melyen a méret maximum 10-es lehet.
Horgászni csak feeder bottal lehet, azon bármilyen végszerelék engedélyezett amin egy darab egyágú horog lehet.  A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat. Az előkészített botok akár meg is lehetnek csalizva, de halfogás esetén csak akkor dobhat be a másik bottal, ha a megfogott hal már a haltartóba került.
Tilos az úszózás, a pergetés, a műlegyek használata, az ólmozott úszó, kanalak, élő vagy élettelen csalihal, ikra használata. A horogra tűzött csalik csak feltűzve használhatók, tilos a csali ragasztása, egybeolvasztása.
A kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat, lengőspicc, oldalspicc, elektromos és bármilyen más kapásjelző használata szigorúan tilos!
A botok maximális hossza: 4,5 m
A versenyző köteles a horgászhelyén a hulladékot összegyűjteni és elszállítani.
A nevezett egyén, amely a versenykiírásban meghatározott regisztrációs határidőre nem érkezik meg köteles a 06703399707-es telefonszámon értesíteni szervező bizottságot a távol maradás okáról.
Egyéb nem szabályozott kérdésekben a Szervező Bizottság állásfoglalása az irányadó.

 

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők