Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

2017.02.26 (Vasárnap), 15:00

  • Sportág:

    • Szabadidősport

Versenykiírás

Szombathely városi amatőr darts bajnokság 2017.

 

  1. Célja: A darts sport népszerűsítése. A darts, mint  versenysport szabályainak minél nagyobb

körben történő megismertetése és elterjesztése, a szombathelyi darts élet fejlesztése.  Tehetségek felkutatása a versenysport számára. A szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása. A Szombathely város amatőr darts bajnoka cím megszerzése.

A verseny helye: Aero Fitness & Darts Club, Szombathely, Dolgozók útja 1. (Árkádia Üzletház)

Helyezések eldöntése: A verseny 4 fordulós rendszerben férfi – nő bontásban kerül megrendezésre. Korcsoportonkénti bontás nincs! Az egyes versenynapokon a helyezés függvényében a résztvevők pontokat kapnak. A 4. forduló végén az összegyűjtött pontok alapján alakul ki a verseny végeredménye.

 

Időpontja:     1. forduló: február 25. szombat

2. forduló: április 22. szombat

3. forduló: szeptember 30 szombat

4. forduló: november 18. szombat

 

Kezdés minden alkalommal 15:00 óra

 

Az esetleges változásokról, illetve az adott fordulókról a Szombathelyi Darts Club facebook oldalán, valamint a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség csatornáin keresztül kaphatnak tájékoztatást (szombathelyisport.hu)

 

Rendezője: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség darts szakága,

                    felelős szervező: Foki Gábor szakágvezető (0630-6878599)

 

 

Díjazás: Fordulónként  és nemenként az alábbi pontszámok adhatók: 1. hely 20 p, 2. hely 16 p, 3-4. hely 12 p, 5-8. hely 8 p, 9-16. hely 4 p a verseny minden további helyezettje a részvételért 2 pontot kap. Fordulónként az első 3 helyezett férfi és női versenyző oklevél, a verseny befejezésekor az első 5 helyezett oklevél, az első 3 ezen felül érem és serleg díjazásban részesül.

 

 Nevezés: A versenyen bárki indulhat, aki nem rendelkezik a Magyar Darts Szövetség által kiállított versenyengedéllyel (beleértve a szabadidős engedélyt is). Ez alól kivételt képeznek a 14. életévüket be nem töltött utánpótlás korú versenyzők. Nevezni mindig az adott fordulóra lehet. A nevezés szempontjából nem mérvadó, hogy valaki a korábbi fordulókon nem szerepelt. A versenyre – beleértve az egyes fordulókat is – nevezési díj nincs! Nevezni a helyszínen, legkésőbb a verseny kezdete előtt negyed órával lehet.

 

Versenyszámok, a verseny lebonyolítása: A versenyt steel szakágban bonyolítjuk (acél hegyű nyilak, sizal tábla) Férfiak: 501 SO (az elődöntőtől DO), nők: 301 SO. Az egyes fordulókon az első körben csoportselejtezőket rendezünk, a második körben egyenes kieséses rendszerben alakul ki a végeredmény.

Egy mérkőzésen a két játékos két nyert leg-re játszik egymással (a döntők 3 leg-re). A kezdő személyét pénzfeldobással kell meghatározni. Döntő leg esetén bull-ra dobással kell eldönteni a kezdőt. Mérkőzés csak író jelenlétében kezdhető. Fontos szabály, hogy az adott táblán vesztes játékos lesz a következő –arra a táblára kisorsolt - mérkőzés írója!

Egyebek:

Öltözködés: Hivatalos versenyöltözet nincs, de elvárjuk a versenyzőktől, hogy tiszta, rendezett öltözékben jelenjenek meg. Ajánlatunk: hosszú nadrág, ing, vagy póló. Rövidnadrág (sort), és ujjatlan trikó (nőknél top), csak nagyon extrém meleg esetén engedélyezett. 

A versenyen alkohol tilalom nincs, de a nem megfelelően viselkedő játékost a versenybíróság szankcionálhatja, komolyabb vétség esetén kizárhatja.

Amennyiben egy játékos írói kötelességének (vis maior esetet kivéve) nem tesz eleget, első alkalommal pontlevonással, további alkalommal kizárással sújtható.

Minden egyéb, a verseny lebonyolítását érintő kérdésben a Magyar Darts Szövetség szabályzata mérvadó, vitatott esetekben a versenybíróság dönt.

 

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők