Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

2020.10.02 (Péntek), 10:00

  • Sportág:

    • Torna

15 nemzet tornászai indulnak a hétvégi VK-n

Program:

2020. október 2. Péntek

10:00 – 13:40 Női Kvalifikációs versenyek

15:30 - 19.30 Férfi Kvalifikációs versenyek

 

2020. október 3. Szombat

15.00 – 17:45 Szerenkénti döntők (Férfi Talaj-Lólengés-Gyűrű és Női Ugrás-Felemás Korlát)

 

2020. október 4. Vasárnap

15.00 – 17:45 Szerenkénti döntők (Férfi Ugrás-Korlát-Nyújtó és Női Gerenda - Talaj)Limitált nézőszám előtt rendezik meg a hétvégén a HunChallenge Torna Világkupát. A világversenyen 15 nemzet sportolói vesznek részt.

A cél, az, hogy mindenki épen és egészségesen zárja a HunChallenge Torna Világkupát – hangzott el az esemény szombathelyi sajtótájékoztatóján, ahol ismertették a világversenyen induló magyar csapatot is. A versenyt nézők előtt rendezik meg, a jegyet váltó szurkolókat a szervezők arra kérik, hogy maximálisan tartsák be a járványügyi előírásokat, a kormányintézkedésekkel egyetemben naponta összesen 500 fő tartózkodhat egyszerre a lelátón.

A versenyre név szerinti meghívókkal érkeznek a tornászok, és mindenkinek két negatív koronavírus teszttel kell rendelkeznie.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke, Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, Berki Krisztián, olimpiai világ- és Európa-bajnok tornász, Kalmár Melinda, Pannonsport Kft. ügyvezetője, valamint Szombathely város képviseletében Tóth Kálmán.

A 15 nemzet sportolóit felvonultató Vk-n – magyar színekben – öt férfi és négy női tornász indul. Ezenkívül lesznek még versenyen kívül indulók is – ismertette Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára. A férfiaknál Kardos Botond, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid, Kállai Zoltán és Mészáros Krisztofer, a nőknél pedig Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Makra Noémi és Székely Zója versenyzik majd. Rendező országként lehetőség van arra, hogy további tornászoknak is lehetőséget adjunk arra, hogy bemutassa a gyakorlatát. Ezt kihasználva Bácskai Csenge és Kiss Balázs is ott lesz majd az Aréna Savariában.” – mondta a főtitkár, aki hozzátette: nyolc hónapos szünet után a legfontosabb az, hogy mindenki bemutassa a gyakorlatát, ne sérüljön meg, és maradjon egészséges.


A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Világkupán – a járványügyi szabályokat betartva, a versenyzői térben – csak a Magyar Torna Szövetség Sajtócsapata dolgozik majd a versenytérben. Sem külföldi, sem hazai újságírók nem tartózkodhatnak ott. Sajtóigazolvánnyal a média munkatársai a nézőtéren foglalhatnak helyet, akik mindennemű segítséget megkapnak a sajtócsapattól. Ide kapcsolódó információ, hogy a Világkupa mindhárom versenynapján élő közvetítés lesz a www.matsz.hu oldalon. 

 


 

Jegyárak:

Pénteken: ingyenes

Szombaton és vasárnap: 500ft a diák és nyugdíjas 1000ft a teljesárú belépőjegy.

 

A jegypénztárak, egy órával a verseny előtt nyitnak. A maszk használat kötelező, távolságtartásra és a közlekedési utak betartásra kérjük ügyelni.

 

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők