Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

Szent Márton emléktúrák Szombathelyen

Szombathely,   

2018.11.11 (Vasárnap), 08:00

  • Sportág:

    • Túrázás

Szombathelyen, Márton püspök szülővárosában tartjuk a róla elnevezett emlék- és teljesítménytúránkat. Öt, tíz és húsz kilométeres (izgalmasan új!) távokra invitáljuk a mozogni vágyókat. Szabad sétálni, kirándulni - de tempósan túrázni vagy futni is!
Mindhárom útvonal Szombathelyről (Oladról, a Herman Ottó középiskolából) indul, és - körtúra lévén - oda is tér vissza.

Öt kilométeren az Arany-patak hídja után átsétálunk a Skanzen felé (ahol aznap tartják a hagyományos kirakodóvásárt!). Ott a Csónakázó-tó felé vesszük az irányt: a vendéglő előtt, a két tó között jutunk ki az Árpád utcára. Az Emlékmű-dombra felkanyarogva pompás kilátásban gyönyörködhetünk, majd a Jégpince utca következik. Itt visszakanyarodunk a Síp utcán át az oladi kilátó felé, és egy kellemes ösvényen visszaindulunk a célba.

Tíz kilométeren aznos a táv az ötössel egészen a Síp utcáig. Ott a tízesek tovább haladnak a Parkerdei büféig. Aztán az út bevisz a Parkerdő pompás ösvényeire, majd egy hosszú jobbos ív visz vissza Oladra - szinte a célig a DDK-féle kéken.

Húsz kilométeren teljesen új vonalvezetés lesz! Sőt, a turistaút és a jelzések is újak egészen Dozmatig. Piros sáv vezet egészen odáig, kellemes utakon-ösvényeken. A Csodaszarvas tanösvényen feljutunk a különleges Krisztina-kilátóba, ahonnan remek panoráma nyílik a Kőszegi-hegységre! Aztán az Életfa Parkerdő gyönyörű ligetein keresztül a Parkerdei büféhez érkezünk. Onnan a célig azonos a táv a tízessel: át a Parkerdei kék csodaszép ösvényein.

Az esemény a 2018-as Cartographia Kupa 22. fordulója. Része az IVV mozgalomnak, az Észak-Dunántúli Kupa (ÉDK) és a Vas Megye Teljesítménytúrázója (VéTéTé) sorozatnak is!

A legfontosabb adatok megtalálhatók a TTT (https://tturak.hu/hikeOccasion/1507/details), illetve a Funiq / Cartograhia Kupa (https://funiq.hu/4044-xiii-szent-m%C3%A1rton-ivv-t%C3%BAra-20-10-5) oldalán.

Mindhárom távhoz tartozó track megtekinthető és/vagy letölthető a GPSies oldalán.
https://www.gpsies.com/mapFolder.do?id=117533

Helyszínek, szervezők