Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

NAGY ISTVÁN TEKE EMLÉKVERSENY

VAOSZ tekepálya 

2018.01.11 (Csütörtök), 10:00

  • Sportág:

    • Teke

VERSENYKIÍRÁS

2018. évi. NAGY ISTVÁN EMLÉKVERSENYRE.

(Igazolt férfi, női, amatőr vegyes egyéni 120 gurításos verseny)

 

1. A BAJNOKSÁG CÉLJAI

A verseny rendezésével a Vas Megyei Tekézők Szövetsége megemlékezik Nagy István Sporttársról, valamint a verseny győzteseinek és helyezettjeinek eldöntése.

 

2. A BAJNOKSÁG RENDEZŐJE, LEBONYOLÍTÓJA

A versenyt a Vas Megyei Tekézők Szövetsége (továbbiakban: VTSZ) rendezi. A VTSZ Elnöksége a Versenybizottságot bízza meg a verseny lebonyolításával

 

3.VERSENYBIZOTTSÁG:

Elnök:Németh Lajos

Tag: Tóth Róbert

Tag: Zőhrer László

 

4. A BAJNOKSÁG HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA

Szombathelyen, a VAOSZ tekepályán 9700 Szombathely, Fő tér 14.

2018. január 11-én csütörtökön 19 óráig /az utólsó sor 18 órakor indul/, január 12-én pénteken 14 órától, január 13-án szombaton és január 14 vasárnap 9 órától egész nap.

 

5. KATEGÓRIÁK

Ø Férfi igazolt egyéni

Ø Női igazolt, amatőr egyéni

Ø Amatőr férfi egyéni

 

6. NEVEZÉS, NEVEZÉSI DÍJ

A versenyre mindazon egyéni versenyzők, nevezhetnek, akik jelen versenykiírást elfogadják. A nevezéseket a 30 / 562 88 96 telefonszámon /Tóth Róbert/ lehet leadni 2018. január 10. 16:00 óráig. A később nevezőket csak a sorsolásban lévő üres helyekre tudjuk elfogadni (akár az egyéni bajnokság ideje alatt is). A nevezési díj egységesen 1.600 Ft/fő, melyet a helyszínen kell befizetni a versenybizottságnál, az előzetesen leadott nevezési létszám alapján.

 

 

7. A VERSENY KÖLTSÉGEI

A bajnokság lebonyolítási és díjazási költségeit a VTSZ rendezi. A résztvevőversenyzők költségeit – részvételi díj, utazási, étkezési, stb. költségek a versenyzők egyesületei fizetik.

 

8. SORSOLÁS, PÁLYÁRALÉPÉS FELTÉTELEK

A versenyre az érvényes sorsolást a Versenybizottság készíti el, melyről az érintett szakosztályokat és egyéni indulókat a www.vasteke.hu honlapon értesíti. A versenyzők a kiadásra kerülő sorsolásokon feltüntetett időpontok előtt legkésőbb 30 perccel személyesen kötelesek jelentkezni a kirendelt Versenybizottságnál.

 

9.GURÍTÁS SZÁM, PRÓBAGURÍTÁSOK

A versenyzők pályára lépésenként 120 vegyes gurítást teljesítenek, 4 x 30 (15 teli és 15 tarolás) gurítás pályánkénti megosztása mellett. A sportolóknak 10 bemelegítő gurítás engedélyezett.

 

10. HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE

-A versenyző által ütött több fa alapján történik.

- Faegyenlőség esetén:

- a jobb tarolás, ha ez is egyenlő

- kevesebb üres gurítások száma dönt.

 

11. DÍJAZÁS

Az első, második és harmadik helyezettek serleg díjazásban részesülnek. A versenyen a legtöbb fát ütő játékos jogot szerez a Nagy István Örökös Emlékserleg birtoklására, amit egy évig őrizhet otthonában. A vándorserleget a következő évben megrendezendő emlékverseny nyitányára köteles teljes épségben visszajuttatni.

 

12. ÓVÁS

A bajnokságon minden vitás esetben, illetve óvásnál a Versenybizottság a helyszínen végérvényesen dönt, fellebbezésnek nincs helye. Óvást csak akkor tárgyal a Versenybizottság, ha az óvási díjat 5000,- Ft/eset a helyszínen befizették. Az óvási díjat amennyiben a versenybizottság az óvásnak helyt ad, azonnal visszafizetik.

 

13. EGYÉB RENDELKEZÉSEK:

Ø A versenyen az érvényben lévő TEKE versenyszabályok a mérvadók.

Ø Igazolt versenyzők csak érvényes sportorvosi engedéllyel léphetnek pályára.

Ø Amatőr versenyzők saját felelősségükre versenyezhetnek!

Ø Eredményhirdetés és a díjkiosztás a verseny befejeztével a pályán történik.

 

A Vas Megyei Tekézők Szövetsége minden

versenyzőnek Jó versenyzést kíván!

Hogyan jutok oda?

Helyszínek, szervezők