Adatok betöltése...

Programok

Sport

Sport

III. Savaria Legio Race

Szabadidő Központ 

2017.04.29 (Szombat), 10:00

  • Sportág:

    • Extrém sportok

Extrám Futás

A szombathelyi Skorpió Box Club, mint mindig, az ökölvíváson kívül most is egy szenzációs új programmal rukkol elő a nagyközönségnek: a külföldön már elterjedt (Spartan Race, Mud Race, Brutál Futás, stb. néven ismert) és most már hazánkba is eljutott nagy népszerűségnek örvendő emberpróbáló akadályversenyt rendez Szombathely városában!
Mi is ez? Ez a kihívás az emberpróbáló feladatokról szól. Itt nem számít az időjárás és a domborzati nehézségek, ami dominál, csak a szív és az akaraterő.
Népszerűsége az egyszerűségében keresendő. Nincs szükség drága felszerelésekre, sem konditeremre, csak a megfelelő felkészültségre kell helyezni a hangsúlyt. A másik fontos feladat, hogy ne adjuk fel menet közben. Több természeti elemmel kell megvívni a harcot, ráadásul mindezt időre. Alapvetően a futás a fő cél, de nehezítésként a sárral, a vízzel, különböző akadályokkal, ügyességi feladatokkal is meg kell küzdeni. A táv hosszát előre nem pontosítja a Skorpió Box Club, ahogy a kihívás próbatételeit sem.


A verseny neve: Savaria Legio Race


A név eredete Savaria történelmi város nevéből lett általunk kiválasztva.


Történelmi betekintés
A verseny helyszíne Szombathely, a római kori Savaria, a Borostyánkő út egyik állomása, ami Magyarország legrégibb városi rangú települése. Szombathely területe ősidők óta lakott, amit az itt előkerült kő- és csonteszközök is bizonyítanak. A város területének a Pannónián átvezető fő kereskedelmi útvonal, a Borostyánkő út melletti fekvése arra ösztönözte a rómaiakat, hogy itt előbb ló- és kocsi-váltó helyet, majd várost építsenek. Az első épületek a tervezett várostól délre, a későbbi Iseum környékén álltak.
A városunk legfőbb rendezvénye a Savaria Történelmi Karnevál
A város 2000 éves történetét megidéző történelmi karnevált az 1960-as években tartották meg először. Az esemény aztán rövid szünetet követően a millennium évében került megújításra és a római Pannónia Provincia székhelyének lakói többnapos rendezvény keretében hatalmas, színes históriás játékkal emlékeznek meg minden év augusztusában a városuk történetéről díszes történelmi kosztümökbe öltözve a római kortól az államalapításig. A karnevál a belváros mellett a Történelmi témapark, Iseum, romkert területére is kiterjed.


A Verseny


A verseny helyszíne: Szombathely, Szabadidő központ 47°13'48.80" 16°35'44.24"


A verseny időpontja: 2017. 04. 29.


Futamok Indulása: Hamarosan


Online nevezési és utalási, befizetési határidő: Információk hamarosan!


Helyszíni nevezés: 9700 Szombathely, Szabadidő központ


Helyszíni nevezés (gyermek, serdülő) : 08:00-tól 10:30-ig


Helyszíni nevezés (diák, felnőtt, veterán) : 08:00-tól 12:30-ig


Az akadályfutó versenyen bárki részt vehet, nemtől, kortól, vagy edzettségi állapottól függően. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem csupán életerős atléták tudnak részt venni a versenyen! A gyerekektől egészen a veteránokig, mindenki számára megfelelő kihívást és kikapcsolódást biztosít a rendezvényünk. A verseny népszerűségének kulcsa, hogy az emberek szeretik kipróbálni saját határaikat. Az átlagemberek és a gyermekek számára is elérhetővé válik ez a kihívás.
 

Helyszínek, szervezők