Adatok betöltése...

Programok

Kiemelt rendezvények

Savaria Történelmi Karnevál

Savaria Történelmi Karnevál

Gyurátz Réka és Halász Bence kvótát szerzett olimpikon-dobóatléták főzőbemutatója

Bajnokok fogásai

Bajnokok fogásai

GusztoTér 

3694510160,3694510161

http://www.karnevalsavaria.hu

2019.08.25 (Vasárnap), 16:30

Bence reggelije: SERPENYŐS BUNDÁZOTT CIPÓ, MANDULÁS-PROVANSZI OLIVABOGYÓ

Vesz mályvát, póréhagymát, főtt céklát, fenyőrigót, apróra darabolt tyúkhúst. Összetört borsot és lestyánt két fontnyi óborral, egy font garummal, egy font mézzel és sok olajjal. Felkeveri, s közben kóstolja és ízesíti. Egy serpenyőbe téve, és közepes lángon felforralja. Mikor forr, hozzá önt egy sextarius tejet, és a hozzá adott tejjel felveri tojást. Mielőtt megköt ráhelyezi a pirított cipószeletet és jól összesüti. Tálaláskor provanszi marinát olivabogyót tálal hozzá.                 

Réka fogása - SERPENYŐS SÜLT HAL - FŰSZERES-ÉDES MÁRTÁS

A halat süssük meg serpenyőben. Amikor kész, öntsük rá az alábbi szószt: a megőrölt fűszereket (bors, kömény, koriander, oregano) összekeveri citromlével az apróra vágott datolyával, mézzel, sóval és defrutummal. Mikor már forró, ráönti a halra. Borsozza és tálalja. Cipó szeletet megkeni foghagymás olivaolajjal és meg pirítja.               

Réka és Bence: SÁRGADINNYE PIKÁNS ÖNTETTEL

A dinnyéket meg hámozzák, eltávolítják a magházat és felvágják kis darabokra. Ráöntik a passumot és a mézet, majd fűszerezik és hozzá adják a bort. Ezzel leöntik a dinnyedarabokat, s lehűtve tálalják.

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők