Adatok betöltése...

Programok

Gyerekeknek

Gyerekeknek

Nemzetközi Könyvajándék Nap a BDK-ban

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) 

+3694513530

http://www.bdmk.hu/

bdmk@bdmk.hu

2019.02.14 (Csütörtök), 10:00

A Berzsenyi Dániel Könyvtár tavaly már negyedik alkalommal csatlakozott nagy sikerrel a nemzetközi könyvajándék naphoz. A közelgő 2019-es akciónap mellett sem szeretnénk szó nélkül elmenni. Ismét lesz könyvajándék polc, csoportos könyvajándékozás és közös mesélés.

Február 14. ugyanis nem csak a szerelmesek ünnepe. Világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot, s e kezdeményezés legfőbb célja nem más, mint növelni a gyerekek hozzáférési lehetőségét a könyvekhez, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A könyvajándék nap életre hívóinak szíve akkor lenne maradéktalanul boldog, ha e napon minden gyermek egy ajándékkönyvvel a kezében, azt olvasva vagy meséjét hallgatva merülhetne álomba.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár egy könyvajándék polc felállításával teremti meg az ajándékozás lehetőségét 2019. február 14-én csütörtökön. A könyvtár földszintjén található polcra ezen a napon bárki helyezhet el olyan új vagy jó állapotú használt könyvet, amelyet jó szívvel elajándékozna, s minden ajándékozó maga is választhat a polcról, ha megtetszik neki valamelyik kötet. A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a két nap. Természetesen a könyvekben pici ajándékok, üzenetek is megbújhatnak, így bárki személyessé teheti az ajándékozást.

2019. február 14-én 11 órától a gyermekkönyvtárban közös könyvajándékozásra, mesélésre, könyves csevegésre várunk gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben közös utazást teszünk a mesék világába.

Szeretettel várunk mindenkit ezen a napon (is). Töltsük meg együtt a könyvajándék polcot!
Adj egy könyvet, s kapsz egy könyvet! J Mert kapni jó, de adni is.

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők