Adatok betöltése...

Programok

Előadás/Kiállítás

Előadás/Kiállítás

Szent Márton Szombathelyen: templom, tér, utca című kiállítás

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) 

+3694513530

http://www.bdmk.hu/

bdmk@bdmk.hu

2018.10.04 (Csütörtök), 10:00

    1
  • Műfaj:

    • időszaki kiállítás

Szent Márton Szombathelyen: templom, tér, utca címmel nyílt időszaki kiállítás a Berzsenyi Dániel Könyvtár II. emeleti olvasótermében 2018. október 2-án. A tárlat a Szent Mártonnak szentelt templom, az előtte lévő tér és a püspökről elnevezett utca történetét mutatja be fényképek, képeslapok, aprónyomtatványok és újságcikkek felhasználásával.

2016-ban ünnepelték Szombathelyen Szent Márton püspök születésének 1700. évfordulóját. Az emlékévhez kapcsolódóan felújításra került az egyházi méltóság nevét viselő templom és az előtte lévő tér is. Az érdeklődők többek között olvashatnak a Szent Márton kútszobor 1938-as avatóünnepségéről, találnak képeslapokat a templom 20. századbeli megjelenéséről, meghívót a Szent Márton Látogatóközpont átadásáról, továbbá láthatnak fotókat a tér 2017. évi átépítéséről.

A nyolckeretnyi kamarakiállítás a (Sz)épülő Szombathely című sorozat harmadik darabja, amelynek célja, hogy bemutatásra kerüljenek a város újjáépülő köztereinek, épületeinek egykori és mai formái.

Megtekinthető 2019. március 31-ig a Berzsenyi Dániel Könyvtár II. emeleti olvasótermében.

Szombathely, Dr. Antall József tér 1.

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők