Adatok betöltése...

Programok

Előadás/Kiállítás

Előadás/Kiállítás

Láthatatlan Szombathely

várostörténeti séta

várostörténeti séta

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) 

+3694513530

http://www.bdmk.hu/

bdmk@bdmk.hu

2021.09.17 (Péntek), 16:30

A Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubja együttműködve a Vasi Múzeumbarát Egylettel 2021. szeptember 17-én, pénteken három alkalomból álló várostörténeti sétát indít Láthatatlan Szombathely címmel. A kalauz dr. Kiss Gábor régész lesz.

Először a Kanászdombtól útra kelve, a Perint-hídon és a hajdani Karicsán keresztülmenve, elhaladunk a külső vár falai és árkai előtt. Így jutunk a vár piacára, ahonnét pedig a várbajáró utcán át a település központjában álló püspöki borkimérésig, a Zöldfáig (vagy más néven Pusztapincéig) sétálunk el.

A második alkalmat a szabadalmas püspöki mezőváros főterének, vagyis az öreg város piacának és a piac nevezetességeinek szenteljük. A régi városházától elindulva egészen a Gyöngyös utcai kapuig megyünk, érintve, természetesen, a tűztornyot és az annak árnyékában álló többi épületet is.

Utoljára a Gyöngyös utcai kapun kívüli területet vesszük szemügyre a Szőkeföldi kúriától indulva. A ferences templom mellett sétálunk tovább a Gyöngyös-patak túlpartján fekvő, hajdani Szentmárton faluban álló ősi plébániatemplom és annak temetője irányába, egészen a mellettük felépült ispotályig.

Időpontok és találkozási helyek:

2021. szeptember 17. (péntek) 16:30 – Károlyi Gáspár tér, református templom

2021. szeptember 24. (péntek) 16:30 – Kőszegi utca, TIT székház

2021. október 1. (péntek) 16:30 – Szent Erzsébet tér, ferences templom

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők