Adatok betöltése...

Programok

Előadás/Kiállítás

Előadás/Kiállítás

KÖNYVET A FA ALÁ! - I. Könyvtári Könyvvásár És Civil Workshop

Berzsenyi Dániel Könyvtár (BDK) 

+3694513530

http://www.bdmk.hu/

bdmk@bdmk.hu

2018.12.10 (Hétfő), 11:30

A modern hálózati társadalmakban a közkönyvtárak legfontosabb feladata, a közösségek erősítése, a közösségek építése irodalmi témájú rendezvényi keretek között. A Berzsenyi Dániel Könyvtár modern, helyi és regionális olvasói igényeit figyelembe véve, a kortárs irodalom sokszínűségét népszerűsítő rendezvénysorozatot kíván indítani. A rendezvénysorozat ideje alatt az író-olvasó találkozókkal párhuzamosan, helyi könyvesboltok és hazai kiadók együttműködésével könyvek árusítását tervezzük. Könyvtárunk kiemelten fontosnak tartja a helyi és regionális civil szervezetek munkáját, ezért rendezvényünkkel bemutatkozási lehetőséget kínálunk a helyi önkénteseknek, emellett lehetőséget biztosítunk kiadványaik árusítására. Aki szereti az irodalmat, szeret olvasni, az a programsorozatnak köszönhetően minden évben megörvendeztetheti szeretteit a hazai kortárs irodalom kiválóságainak egy-egy kötetével, egyedi irodalmi relikviákkal, így erősítve a könyvajándékozás kultúráját.

A könyvtárhasználóink igényeit figyelembe véve és a H+ Média Kulturális Egyesülettel együttműködve az alábbiak szerint tervezzük a kortárs irodalmi könyves vásár programját.

A könyvek árusítása 2018. december 10-14-ig a Könyvtár földszinti előadótermében és annak előterében. Az árusítás ideje 12.00-18.00-ig minden nap. Együttműködő kiadók, könyvesboltok és múzeum: Könyvmolyképző Kiadó Kft., XXI. Század Kiadó, Líra Könyvesbolt, Libri Könyvesbolt, Ad Librum, Jelenkor Kiadó, Fekete Sas Kiadó, Kortárs Kiadó.

A könyvvásár kínálatát kreatív könyvtárosok irodalmi és karácsonyi témájú kézműves termékei is színesítik.

|2018. december 10.|

11.30

A könyvtári könyvvásár és civil workshop ünnepélyes megnyitója

 

Köszöntőt mond Alexa Károly irodalomtörténész és Nagy Éva könyvtárigazgató.
Szervező: Berzsenyi Dániel Könyvtár
Helyszín: BDK, földszinti fogadótér

15.00

Szombathelyi kulturális csúcstalálkozó

 

Évértékelő beszélgetés a szombathelyi kulturális intézmények vezetőivel. Csapláros Andrea igazgató (Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum), Nagy Éva igazgató (Berzsenyi Dániel Könyvtár), Kiss Barna igazgató (Savaria Szimfonikus Zenekar), Grünwald Stefánia ügyvezető (Savaria Turizmus NKft.), Parais István igazgató (AGORA Savaria).
Moderátor: Tanai Ibolya újságíró
Szervező: H+ Média Kulturális Egyesület
Helyszín: BDK, 4. emeleti kis előadóterem

17.00

Kor. Társ

 

Alexa Károly irodalomtörténész beszélget a Kortárs Kiadó szerzőivel Száraz Miklós György, Zalán Tibor, Ambrus Lajos, Csikós Attila írókkal és Horváth Bencével a Kortárs Kiadó vezetőjével.
Szervező: Berzsenyi Dániel Könyvtár
Helyszín: BDK, 4. emeleti nagy előadóterem

 
 

Hogyan jutok oda?

További Programok

Helyszínek, szervezők