Adatok betöltése...

Programok

Egyebek

Egyebek

2023.06.17 (Szombat), 09:00

2023. Június 17. (szombat) 09:00 - 15:30
Mándli Borház (Cák, Botosok teteje) - Autóval Szombathelyről 25km-re vagyunk megtalálhatóak. 

Egy napos élményoktatás ebéddel, és borkóstolóval. A végén Felnőttképzési Tanúsítvánnyal zárul. Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544

A teljes program 29.900.-Ft

Oktatás: Hogyan készül a jó bor kisüzemi környezetben. A borász évtizedes tapasztalatokat mutatja meg. 

Ebéd: Alapból "Magyaros húsos paraszttál." Vegetáriánusokat, és allergiásokat is felkészülve várunk. 

6 tételes borkóstolási ismeretek.

Felnőttképzési Tanúsítvány: A képzés befejezése után postai úton küldjük a tanúsítványát. Kérésére digitális formában is eljuttatjuk. Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2022/001544

 

PROGRAM:

09:00 -12:00 Képzés
12:00 - 13:00 Ebéd
13:00 - 15:30 Borkóstolási ismeretek (6 tételes)
15:30 - 16:10 Borvásár (Nem a képzés része)

A képzés célja: Hogyan lehet jó bort készíteni otthoni, kisüzemi  környezetben, hogyan működik a borászat. 
Mándli Tibor, aki anno édesapjától vette át a gazdaság irányítását.
"Tibor egy örök fiatal, aki kellő lendülettel veszi a napi feladatokat. Legkedveltebb borfajtája a Kékfrankos. Nagy lehetőséget lát a borturizmus fejlesztésében." (www.koszegibor.hu)

Szőlőfajták, szüreti előkészületek.
1. szőlőfajták, tokaji, magyarországi, európai bemutatása elhelyezése.
2. szüreti időpont megválasztása
3. szüret megszervezése, vásárolt szőlő kritériuma, szállítás, szőlő minőségi átvétel.

Szőlőfeldolgozás
1. szőlő fogadása, tárolása, hűtése
2. feldolgozás, zúzás, bogyozás, préselés

Mustkezelés
1. must paramétereinek mérése
2. must kezelése
3. must ülepítsése, derítése

Erjesztés
1. hordóban, (hordó kezelése tisztítása)
2. tartályban (irányított erjesztés)

Borkezelés
1. fejtés, kénezés, töltögetés
2. derítés, szűrés,
3. palackozás: palackozáshoz szükséges anyagok: üveg, dugó, csavarzár

Helyszínek, szervezők